Nusut haluavat Ahon pääministeriksi

Nuorsuomalaisten puheenjohtaja Risto E.J. Penttilä kiittelee keskustan politiikkaa ja arvostelee jyrkkäsävyisesti kokoomusta. Penttilän mukaan kokoomus syyllistyy keskiluokan kurjistamiseen leikkaamalla palveluja ja pitämällä samalla kokonaisveroasteen korkeana.

Nuorsuomalaisten vuosikokouksen tänään Turussa avannut Penttilä arvioi keskustan olevan lähempänä nuorsuomalaisten vaatimuksia kuin muut suuret puolueet. Hän näkisi lisäksi mielellään Esko Ahon seuraavana pääministerinä.

Helsingistä valittu Penttilä arvioi, että nuorsuomalaisten "pitää tyriä paljon", ellei puolue saa myös yksinään vähintään yhtä paikkaa seuraavissakin vaaleissa Helsingin vaalipiiristä. Nuorsuomalaisten toinen kansanedustaja Jukka Tarkka on noussut eduskuntaan Uudenmaan vaalipiiristä. Hänen veikkauksensa puolueen tulevasta paikkamäärästä koko maassa on 4-5.

Ahon hallitukseen matalampi kynnys

Penttilä perusteli kokouksen yhteydessä tukeaan Ahon pääministeriydelle sillä, ettei nuorsuomalaisilla ole mahdollisuutta päästä muunlaiseen hallitukseen. Tarkka pitää puolestaan pienen puolueen mahdollisuuksia nousta hallitukseen ylipäätään varsin vähäisinä.

Puolue ei ole vielä tehnyt päätöksiä presidentinvaaleissa esiintymisestä. Penttilän mielestä nuorsuomalaisten tulisi asettaa joko omaksi ehdokkaakseen Jukka Tarkka tai keskittää kannatusta Martti Ahtisaaren kaatamiseen kykenevälle toisen puolueen ehdokkaalle. Sellaiseksi hän nimeää Elisabeth Rehnin.

Lue myös:

    Uusimmat