Nuortenkirjailija Terhi Rannela ylistää: Tytöt ovat ihania lukijoita!

Kirjapiirin kahdeksannessa jaksossa vieraillut kirjailija Terhi Rannela on kirjoittanut mustalla kynällä novellikokoelman alkoholista nuorten näkökulmasta. Miksi Rannela kirjoittaa juuri nuorille?

Kirjapiirin kahdeksannen jakson kuvauksiin ihastuttavana väripilkkuna saapunut kirjailija ja freelancer-toimittaja Terhi Rannela, 32, huokuu positiivisuutta.

– Kirjailijana olen intohimoinen, energinen, optimistinen sekä sitkeä. En lannistu helpolla, Rannela kuvailee punatuin huulin ja nauravin suin.

– Luen paljon lasten- ja nuortenkirjoja, näytelmiä, runoja ja sarjakuvia. Esimerkiksi Nanna-citykettu on erittäin lähellä sydäntäni.

Kirjailija ja freelancer-toimittaja on kirjoittanut tähän mennessä kymmenisen nuortenkirjaa. Teokset käsittelevät rankkojakin aiheita, kuten rasismia ja kouluväkivaltaa, sekä nuorten raastavia kasvukipuja, seksuaali-identiteettiä ja rakastumisen ihanuutta.

Omaa blogia pitävä kirjailija kertoo, että hänelle on muodostunut aikojen saatossa tyttökirjailija-profiili.

– Olen siitä erittäin imarreltu. Tyttökirjallisuus on mielestäni ihaninta kirjallisuutta, mitä maailmassa voi olla. Tytöt ovat niin ihania lukijoita! He ottavat yhteyttä spontaanisti ja ovat paljon tekemisissä kanssani sähköpostitse, Rannela kertoo.

Rannela kertoo yhteyttä ottavien tyttöjen olevan keskimäärin yläkouluikäisiä, noin 16-vuotiaita.

– He ovat aivan ihania ja spontaaneja. Saa nähdä, mitä mieltä he ovat Yhden promillen juttuja -kirjasta. Odotan innolla nuorten mielipiteitä, Rannela hymyilee.

Uusimman teoksensa Yhden promillen juttuja julkaissut kirjailija sukeltaa novellikokoelmassaan alkoholin huuruihin: tositapahtumiin perustuvissa fiktiivisissä ja moralisoimattomissa tarinoissa alkoholin käyttöä ja vaikutuksia käsitellään nuorten silmin.

– Toivoisin, että kirjani lukisi eri ikäiset ihmiset; niin yläkoululaiset kuin vanhemmatkin. Yhden promillen juttuja -kirjaan ei ole liimattu ikäraja-lappua, Rannela kuvailee.

Lue myös:

Katso Kirjapiirin kahdeksas jakso: Vieraina Anna Kortelainen ja Terhi Rannela

KIRJAPIIRI AVAlla tiistaisin klo 19.30. Uusinnat lauantaisin 16.30.


AVA

Teksti: Katri Koskinen

Kuvat: AVA

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja