Nuorilta Leijonilta jättiyllätys: Mestarisuosikki USA kumoon, mitalipelit kutsuvat!

Suomi on edennyt mitalipeleihin jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa. Välieräpaikka varmistui, kun Suomi kaatoi USA:n torstain puolivälieräottelussa lukemin 1-0.

Nuorten Leijonien ainoasta maalista vastasi Joonas Oden, joka osui kolmannessa erässä ylivoimalla. Oden sai maalissaan upean syötön Kristian Tanukselta.

Suomen maalilla Justus Annunen nappasi nollapelin 30 torjunnan kautta.

Ottelussa nähtiin kaksi kuohuttavaa tapausta. Avauserässä USA:n hyökkääjä John Beecher taklasi suoraan selästä Nuorten Leijonien hyökkääjää Eemil Erholtzia. Taklauksen seurauksena Erholtz lensi naama edellä päin laitaa. Beecher sai tilanteesta vain kahden minuutin jäähyn.

Kamppailun loppuhetkillä USA:n hyökkääjä Oliver Wahlstrom taklasi suoraan Suomen hyökkääjää Ville Petmania päähän. Wahlstrom sai tempustaan 5+20-minuutin rangaistuksen.

Suomi kohtaa välierissä joko Kanadan tai Venäjän. Vastustaja ratkeaa Ruotsin ja Tshekin illan puolivälieräottelun tuloksen myötä.