Mainos

Nuori laskuvarjohyppääjä syöksyi maahan Lopella - varjo ei auennut

20-vuotias hämeenlinnalaisnainen kohtasi laskuvarjohyppääjän painajaisen eilen Lopella, kun hänen varjonsa ei auennutkaan h-hetkellä eli kahden sekunnin kuluttua hyppäämisestä.

Kyseessä oli nuoren naisen ensimmäinen laskuvarjohyppy. Hän hyppäsi lentokoneesta Kanta-Hämeessä sijaitsevan Lopen yläpuolella kilometrin korkeudesta noin kello 15.45 iltapäivällä.

Nainen yritti ilmalennon aikana avata vielä varavarjoa siinä kuitenkaan onnistumatta. Päävarjo aukesi vasta vähän ennen puiden latvoja, mutta hyppääjä putosi kovalla vauhdilla alla olleeseen suomaastoon.

Hyppyä Räyskälän kentällä seuranneet ihmiset lähtivät kiireen vilkkaa auttamaan kovaa vauhtia maahan rysähtänyttä naista. Nainen kuitenkin käveli auttajiaan vastaan ilman vakavia vammoja.

Paikalle tilattiin ambulanssi, jolla järkyttynyt nainen kuljetettiin sairaalaan.

Hyppääjä voi hyvin

Poliisi ei epäile asiassa rikosta. Syytä varjon jumittumiselle on poliisin mukaan jälkikäteen mahdoton selvittää, sillä se kuitenkin loppujen lopuksi aukesi hypyn aikana.

Ylikonstaapeli Hannu Ylöstalon mukaan hyppääjällä oli onnea matkassa, kun hän tömähti pehmeälle paikalle Räyskälän kangasmaastoisella kentällä.

- Siinä olisi ollut riski, että jalat menevät poikki. Tällaisia turmia sattuu aina silloin tällöin.

Ylöstalon mukaan samaan aikaan hyppäämässä oli kaikkiaan neljä ensikertalaista. Koneessa oli mukana myös ilmailukerhon ohjaaja. Räyskälän kentän tuntumassa hyppyä oli seuraamassa jonkin verran ihmisiä, jotka katselivat naisen maahansyöksyä kauhistuneena.

Poliisin mukaan naisen saamat lievät vammat olivat lähinnä ruhjeita.

- Poliisipartio on käynyt juttelemassa naisen kanssa sairaalassa. Hänen henkinen ja fyysinen kuntonsa oli olosuhteisiin nähden todella hyvä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.