Mainos

Nordean asiakkaiden tileiltä kalasteltiin rahaa viruksen avulla

Muutamalta Nordean verkkopankin asiakkaan tililtä on siirretty merkittäviä summia rahaa haittaohjelman avulla viime viikon lopulla. Poliisi ja pankki onnistuivat estämään rahojen siirtymisen rikollisten tileille asti. Ohjelma levisi sähköpostitse.

Nordean riskinhallintajohtaja Kari Oksanen kertoo, että rahaa Nordean tileiltä kalastelleet on otettu kiinni ja virus on tehty toimintakyvyttömäksi. Kukaan ei menettänyt rahojaan.

Oksasen mukaan asiakkailla ei ole siksi mitään syytä ottaa yhteyttä Nordean asiakaspalveluun tämän asian tiimoilta.

- Meidän näkökulmasta asia on loppuun käsitelty ja yritys oli aika vaatimaton. Ainoa älykkyys siinä oli, että kun asiakas valitsi Nordean, hän ohjautui rikollisten sivustolle, Oksanen eritteli.

Rikoskomisario Timo Laine keskusrikospoliisista kertoi, että poliisi epäilee rikoksista muutamia Suomessa asuvia ihmisiä. Heitä on kuulusteltu. Haittaohjelma on eristetty ja sen toimintamekanismia tutkitaan.

Ohjelma levisi Uutinen Suomen ydinsaastumisesta -nimisen roskapostiviestin mukana. Tietokone saastui, jos viestin saaja asensi sen mukana tulleen exe-muotoisen tiedoston. Troijalainen aktivoitui, kun tietokoneen käyttäjä asioi Nordean verkkopankin sivuilla.

Rahojen kalastelu tuli julkisuuteen viime viikon lopulla, kun Tietokone-lehti kertoi siitä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.