Noora Räty Kanada-tappiosta: ”Emme olleet valmiita otteluun”

Naisleijonat hävisi Kanadalle Pyeongchangin olympiaturnauksen toisessa ottelussaan 1-4. Tappio merkitsi, että Naisleijonat joutuu hakemaan vauhtia puolivälierien kautta.

– Kanada tuli kovaa, mutta meillä ei ollut hyvä alku. He saivat kaksi hyökkäystä kahdella yhtä vastaan, joten hatunnosto heille. Emme olleet valmiita otteluun, harmitteli Suomen maalivahti Noora Räty.

Riikka Välilä, 44, teki Suomen ainoan maalin. Maali oli samalla hänelle ensimmäinen sitten Naganon 1998 olympiaturnauksen. Kukaan toinen naisjääkiekkoilija ei ole tehnyt maalia olympialaisissa 20 vuoden väliein.

– Emme pelanneet hyvin kahdessa ensimmäisessä erässä. Puhuimme toisella erätauolla siitä ja oli hyvä, että pelasimme viimeiset 20 minuuttia hyvin. Mutta se ei riitä, kun pelataan Kanadaa vastaan, totesi Välilä.

Räty sai Välilältä kehut.

– Noora on mielestäni maailman paras maalivahti. Luotamme todellakin häneen ja voimme pelata omaa peliämme, kun on niin hyvä maalivahti.

Hyökkäyspelissä on Välilän mielestä eniten parannettavaa.

– Tällä kaudella meillä on ollut ongelmia maalinteossa. Meillä on paljon maalipaikkoja, mutta emme ole tehneet paljoa maaleja. Olemme puhuneet asiasta paljon.

Torstaina Suomi kohtaa venäläisurheilijoiden joukkueen, joka ei virallisesti saa edustaa Venäjää.

– Tulisi pitää enemmän kiekkoa ja luoda enemmän hyökkäyspeliä. Pohjoisamerikkalaisia vastaan pelataan enemmän puolustuksen kautta toisin kuin eurooppalaisia vastaan, joita vastaan olemme tottuneet pelaamaan, totesi Räty seuraavasta matsista.

Lue myös:

    Uusimmat