Mainos

Nokialla ei ole varaa luopua kiinalaisten kosiskelusta

Kiinan pääkaupungin Pekingin julkisia paikkoja koristavat nyt useat Nokian mainokset. Mainoksissa on käytetty huomion herättäjinä mm. kiinalaisia laulajia ja elokuvatähtiä.

China Daily -sivustolla todetaan, että kyseessä on matkapuhelinmaailman entisen kuninkaan yritys voittaa itselleen takaisin kadottamiaan asiakkaita. Sivuston mukaan yhtiö on edistynyt aikeissaan rajoitetusti päätettyään keskittyä Windows Phone -käyttöjärjestelmää käyttäviin puhelimiin.

Tämän vuoden ensimmäisellä puoliskolla Nokia sijoittui Kiinan älypuhelinmarkkinoilla viidennelle sijalle 9,1 prosentin markkinaosuudella. Tutkimusyhtiö IHS:n mukaan matkapuhelimien tämänhetkisen kovan pelurin, Samsungin osuus oli puolestaan 20,8 prosenttia.

Nokialla ei ole kuitenkaan varaa luovuttaa kiinalaisten kuluttajien kosiskelusta, sillä kyseessä on erittäin merkittävä markkina-alue. Yhtiö yrittää seuraavaksi vallata Kiinan älypuhelinmarkkinoita kolmisen viikkoa sitten julkistamillaan Lumia 920- ja Lumia 820 -älypuhelimilla.

Nokian Kiinan viestintävastaava Flann Gao kertoo China Dailylle, että Nokia tulee lisäämään yhteistyötä kiinalaisten teleoperaattoreiden kanssa ja kehittämään Kiinan markkinoille kustomoituja puhelimia.

Nokian toimitusjohtaja Stephen Elop on todennut, että Kiinasta on tullut maailman suurin Windows Phone -laitteiden markkina-alue. Kiinasta on samalla tullut Nokian innovaatiokeskus.

Gaon mukaan Nokian Lumia-sarja on nostamassa suosiotaan kiinalaisten kuluttajien keskuudessa.

Tutkimusyhtiö Gartnerin mukaan maailmanlaajuisesti Windows Phonen osuus on kuitenkin vielä vaatimaton. Gartnerin mukaan vain alle kolme prosenttia toisen vuosineljänneksen aikana myydyistä älypuhelimista käytti Windows Phone -järjestelmää.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.