Mainos

Nokia tuo markkinoille viranomaispuhelimen

Nokia aloittaa viranomaisille tarkoitetun uuden radiopuhelimen markkinoinnin. Uusia viranomaispuhelimia luvataan jakeluun vuoden 2003 ensimmäisellä neljänneksellä. Nokia THR880 Tetra -puhelinta esiteltiin tänään Nokian Jyväskylän yksikössä, jossa laite on kehitetty ja maailmanlaajuista markkinointia johdetaan.

Uutuuspuhelimet valmistetaan yhtymän tehtailla Salossa. Uutuusmalli toimii viranomaisverkoissa. Suomessa sellainen on Virve-viranomaisverkko, joka korvaa erillisistä järjestelmistä koostuvat radioverkot asteittain vuoteen 2003 mennessä.

Teknisesti puhelin käyttää avointa digitaalista Tetra-standardia, joka on hyväksytty ammattikäyttöön Euroopassa ja monissa muissa maissa maailmalla. Yhdysvallat ja Japani turvautuvat omiin menetelmiinsä.

Nokia Mobile Phonesin Tetra-yksikön johtaja Kenneth Björklund pitää uutuusmallia kaupallisesti mielenkiintoisena, sillä sen markkinat ovat maailmanlaajuiset. Laite on valmistettu vaativaan käyttöön julkisen sektorin turvallisuusalojen ammattikäyttäjille. Suomessa käyttäjäryhmiä ovat poliisi, pelastustoimi, sairaankuljetus, puolustusvoimat, rajavartiolaitos ja tulli.

Ruuhkaa ei saa syntyä katastrofitilanteissa


Markkinointijohtaja Kimmo Heikkonen Nokian Jyväskylän yksiköstä tähdentää, että katastrofin sattuessa tavalliset gsm-verkot saattavat ruuhkaantua, mutta kommunikointi viranomaisten välillä pitää jatkua. Tämä tavoite varmistetaan viranomaisten omalla verkolla.

Heikkonen selvittää, että uutuuslaitteella saadaan yhden napin painalluksella yhteys moneen henkilöön tai kokonaisuuteen ryhmään.

THR880 poikkeaa tavallisista puhelimista monellakin tavalla. Se on ensimmäinen Nokian tuote, jossa on kaksipuolinen muotoilu - puhelinsivu ja radiopuhelinpuoli. Laite antaa puhepalautteita eli se opastaa käyttäjää tämän omalla kielellä. Viranomaispuhelinta on tarkoitus kantaa virkatehtävissä pidikkeessä olkapään etupuolella. Näin laite ei vaadi erillistä mikrofonia tai kaiutinta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.