Mainos

Nokia perustaa musiikkikaupan ja pelipalvelun

Nokian musiikkikauppa ja pelipalvelu aloittavat vielä tämän vuoden aikana. Yhtiö tuo markkinoille myös kosketusnäyttöisen kännykän.

Nokia on esitellyt Lontoossa uuden musiikkikauppansa ja maailmanlaajuisen pelipalvelunsa. Toimitusjohtaja Olli-Pekka Kallasvuo kertoi myös, että Nokia tuo markkinoille kosketusnäytöillä varustettuja matkapuhelimia.

Kosketusnäytöt ovat vastaus amerikkalaiselle tietokonevalmistaja Applelle, joka on herättänyt laajaa huomiota kosketusnäyttöisillä iPhone-puhelimillaan.

Kauan odotettu Nokia Music Store -musiikkikauppa aloittaa toimintansa syksyllä. Sen valikoimista voi ladata musiikkikappaleen yhdellä eurolla ja albumin kymmenellä eurolla. Myös suoratoisto on mahdollista.

Mukana palvelussa on suuria kansainvälisiä ja pienempiä levymerkkejä. Nokia lupaa, että myös paikallisuus otetaan huomioon.

- Kansainvälisesti tunnettujen artistien lisäksi Nokia Music Store pyrkii tarjoamaan enemmän paikallista musiikkia kuin muut digitaaliset musiikkikaupat, kertoo Nokian musiikkitoiminnoista vastaava johtaja Tommi Mustonen.

Nokian toiminta laajenee marraskuussa pelipuhelinten valmistuksesta alan palveluihin, kun yhtiö tuo markkinoille N-Gage -pelipalvelun. Pelit maksavat verottomina 6-10 euroa.

Yhtiö esitteli Lontoossa myös tukun uusia puhelimia, mukaan lukien musiikki- ja pelikäyttöön tarkoitetun N81-mallin.

Kallasvuo ennusti tiedotustilaisuudessa, että multimediapuhelimia myydään tänä vuonna jo 120 miljoonaa kappaletta. Kasvua viime vuodesta tulee 50 prosenttia.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.