Mainos

Nokia irtisanoo Salon työntekijöitä

Salolainen Nokia Display Products vähentää lähiaikoina noin 300 työntekijää. Monitoritehtaan vajaan 200 määräaikaisen työntekijän työ loppuu. Eläkkeelle lähtee noin 60 työntekijää. Noin sata työntekijää irtisanotaan tai lomautetaan.

Henkilöstöpäällikkö Taisto Tulonen kertoi maanantaina, että kaikkia tehtaan henkilöstöryhmiä koskevat vaikutukset toteutetaan asteittain, ja ensi vuonna ne koskevat kokonaisuudessaan noin 340:tä henkeä. Eläkkeelle jääviä on noin 60 ja määräaikaisessa työsuhteessa noin 190 henkilöä. Noin 100 henkilöä irtisanotaan tai lomautetaan.

-Nyt tehtävien sopeutusten jälkeen tehtaan henkilöstö vastaa tehtaan suunniteltua rakennetta ja arviota tulevaisuuden tarpeista, Tulonen selvitti.
-Salon monitoritehdas tulee keskittymään isoa kuvakokoa edustavien näyttöjen valmistukseen ja erikoistumaan volyymituotteiden koetuotantoon, hän kertoi.
Nokia Mobile Phones -toimialaryhmä on ilmoittanut asettavansa Nokia Display Productsilta irtisanottavan henkilöstö etusijalle, kun avoimia työpaikkoja täytetään. Määräaikaisia henkilöitä on sijoittunut jo syksyn aikana myös muihin Nokian tuotantolaitoksiin. -Kuusi viikkoa kestäneet yt-neuvottelut ovat nyt päättyneet.

Muutoksen vaikutus tänä syksynä on noin 240 henkilöä. Se kohdistuu pääasiassa määräaikaisiin henkilöihin, Tulonen selvitti. Jatkossa tutkimus- ja kehitystoiminta ja tuotantotekniikan osaaminen nousevat tärkeiksi Salon monitoritehtaalla. Tulonen uskoo, että tehtaan tutkimus- ja kehitystoiminta ja myynti tulevat vahvistumaan.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.