Mainos

Noin sata ihmistä näki ampumisen – tämä Münchenin tapahtumista tiedetään nyt

Saksassa ainakin kahdeksan ihmistä on kuollut Münchenissä tapahtuneessa ampumisessa.

Poliisi sai hälytyksen ampumisesta Olympia-kauppakeskuksen lähistöllä kello 17.58 ja oli paikalla muutamassa minuutissa.

Silminnäkijöiden kertoman perusteella iskun tekijöitä on kolme, heillä oli kiväärityyppiset aseet ja ilmeisesti myös pistoolit.

Poliisi ei vielä vahvista ovatko iskussa kuolleet aikuisia, lapsia, miehiä tai naisia. Poliisi kertoo loukkaantuneita olevan ainakin kymmenen. *

Olympia-kauppakeskus evakuoitiin nopeasti ja ihmiset siirrettiin lähikerrostaloihin turvaan.

Poliisin mukaan noin sata ihmistä on suoranaisia ampumisten silminnäkijöitä. Heitä kuullaan yön aikana.

Alkuillasta raportoiduissa muista iskuista Münchenin keskustaan ei nähtävästi ole mitään perää, väärinkäsitys johtunee keskustan kävelykatualueen nopeasta evakuoinnista.

Julkinen liikenne on yhä keskeytetty, päärautatieasema evakuoitu, juna-asemat tyhjennetty. Useita lentoja on illan mittaan myös peruttu.

Kaupunkilaisia on kehotettu ottamaan koteihinsa sellaisia ihmisiä, jotka eivät tänä yönä pääse matkustamaan kauempana sijaitseviin koteihinsa. Ihmiset ovatkin tarjonneet apuaan Twitterissä.

Poliisi epäilee Münchenin tapahtumia terrori-iskuksi. Baijerin osavaltion johto on kokoontunut iskun johdosta hätäistuntoon.

Saksan liittokansleri Angela Merkel on ilmoittanut kutsuvansa koolle turvallisuusneuvoston Münchenin ampumisten vuoksi. *

Würzburgin junaiskun ja Müncehnin kauppakeskusiskun jälkeen on selvää, että Saksa on yhtälailla kansainvälisen terrorismin kohden kuin Ranska tai Belgiakin.

* Päivitetty tietoja klo 0.55 ja 1.45


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.