Mainos

Noin 150 osoitti mieltä Tiibetin puolesta Helsingissä

Noin 150 henkeä on illalla osoittanut hiljaisessa kynttilämielenosoituksessa tukensa Tiibetin kansalle Helsingissä. Tuomiokirkon edustalle Senaatintorille kokoontunut joukko kunnioitti Tiibetissä Kiinan voimatoimien vuoksi kuolleiden muistoa. Samalla väki vaati sananvapautta Tiibetiin.

Tiibetin liput ja iskulauseet "Kansanmurha seis Tiibetissä!" ja "Free Tibet" kertoivat lisää mielenosoittajien toiveista.

Mielenosoituksen järjestänyt Tiibetin Ystävät Suomessa -yhdistys vaatii Suomen poliittisia päättäjiä selvästi tuomitsemaan Kiinan toimet Tiibetin alueella ja tukemaan pysyvän ratkaisun löytämistä.

- Kiitän kaikkia länsimaalaisia ihmisiä, jotka ovat osallistuneet mielenosoituksiin auttaakseen Tiibetiä, sanoi Senaatintorilla mukana ollut tiibetiläinen Sonam Nyima. Vuonna 1997 kotimaastaan Intiaan paennut mies asuu nyt Nurmijärvellä avioliitossa suomalaisnaisen kanssa.

- Kestävän ratkaisun löytäminen Tiibetiin ongelmiin edellyttää myös sitä, että tiibetiläisille taataan oikeus todelliseen autonomiaan ja oman vuosisataisen kulttuurinsa kehittämiseen, kehotti Suomen Aasian ja Euroopan kansalaisfoorumi julkilausumassaan.

Lue myös:

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.