Nikita Mazepin aiheutti seuraavan selkkauksen – Kimi Räikkösen tallikaverilla keitti yli tökeröstä tempauksesta

1:22

F1-tulokas Nikita Mazepin ei ole tullut sarjaan kumartelemaan muille. Venäläiskuski toimi jälleen kauden toisessa aika-ajossa vastoin kuskien herrasmiessopimusta.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Imolan GP suorana 16.-18.4.
Su: Imolan GP klo 16.00, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Mazepin otti lauantaina Imolassa askeleen eteenpäin Bahrainin GP:n pyörähtelystään ajamalla aika-ajokierroksen alusta loppuun. Se riitti tällä kertaa viimeistä edelliseen sijaan, kun AlphaTaurin Yuki Tsunoda jäi ilman aikaa ajettuaan seinään.

Vielä viimeisellä yrityksellään Mazepin yritti kaikkensa, vaikka Haasin vauhti ei riittänyt taisteluissa muita tiimejä vastaan. Hän rynni tällä kertaa lämmittelykierroksella Alfa Romeon Antonio Giovinazzin edelle ja pilasi tämän viimeisen aikakierroksen.

– Mitä ihmettä hän tekee?! huusi tavallisesti varsin säyseä Giovinazzi tiimiradioon.

Giovinazzi hävisi tallikaverilleen Kimi Räikköselle, ja molemmat Alfa Romeo -kuskit karsiutuivat jatkosta aika-ajon ensimmäisessä osiossa.

Samaa herrasmiessopimusta jo Bahrainin aika-ajoissa rikkonut Mazepin ei kuitenkaan onnistunut nousemaan sijaakaan temppunsa ansiosta.

– Se oli minusta aika selvää. Me kunnioitamme toistemme kierroksia, ja hän ei tehnyt niin. Tuo ei ole oikein toimittu aika-ajoissa. En päässyt viimeiselle kierrokselleni sen takia, Giovinazzi pyöritteli päätään aika-ajon jälkeen.

Mazepinilla oli kuitenkin oma näkemyksensä hiljaisista säännöistä. Asiasta oli keskusteltu perjantaina kuskipalaverissa.

– F1:ssä on vähän vaikeaa, kun radalla on 20 autoa. Kaikki lähtevät ulos samaan aikaan, eikä rata ole tarpeeksi iso meille kaikille, Mazepin selvitti.

– Meillä oli keskustelu herrasmiessopimuksesta eikä minulla ollut mitään ongelmaa sen kanssa, mutta kun kellossa on kolme sekuntia, niin joko annat mennä tai menet varikolle. Ei siinä minusta ole mitään ongelmaa. Olen täällä ajamassa kierrokseni, kuten kaikki muutkin, hän jatkoi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja