Mainos

Niinistö ja Haavisto lätkivät korttia MTV3:n tentissä

Presidenttiehdokkaat Sauli Niinistö (kok.) ja Pekka Haavisto (vihr.) pääsivät pelaamaan korttia MTV3:n Kaksintaistelu-tentissä. Peruspokerista ei kuitenkaan ollut kyse, vaan ehdokkaat joutuivat keskustelemaan presidentin virkaan liittyvistä asioista Keskustelukorttien avulla.

Pelin ideana on sisällyttää pakasta nostettujen korttien sisältämät sanat keskusteluun. Korttien sisältö on pelaajille yllätys, joten keskusteluun upotettavat sanat saattavat olla hyvinkin haasteellisia tai hauskoja.

Pohdittavaa riittää vaikkapa siinä, miten sanat "rakkaus", "motivaatio" tai "anarkismi" saadaan liitettyä poliittiseen väittelyyn.

Huumori avaa näkökulmia

Peli ei ole niin kevyt kuin äkkiseltään vaikuttaa. Taiteilija Lauri Wuolion suunnittelemien korttien tarkoitus on yllätyksellisyyden ja huumorinkin avulla tuoda keskusteluun aivan uusia tasoja ja erilaisia näkökulmia.

– Ideana on se, että konventionaalinen logiikka syrjäytetään täysin absurdilla korttipelillä. Keskustelijoiden pitää olla tavallista enemmän läsnä ja todella kuunnella, mitä keskustelukumppani on sanonut, Wuolio kuvaa.

Wuolion peliä on testattu aiemmin esimerkiksi MTV3:n Suomi Areena-tapahtumassa. Usein keskustelu kehittyy humoristiseen ja viihdyttävään suuntaan, mutta se ei ole Wuolion mielestä huono asia.

– Huumori on tyylilaji, jota aliarvioidaan todella paljon. Keskustelussa käydään läpi tärkeitä asioita, mutta ne saavat usein aivan uudenlaisia näkökulmia harhailevassa ja huvittavassa muodossa. Usein yhteiskunnallinen keskustelu on liiaksi valmiin käsikirjoituksen lukemista.

Wuolio uskoo, että Keskustelukortit voivat tuoda presidenttiehdokkaistakin esiin asioita, mitä he muuten pyrkivät pitämään piilossa: peliä on niin vaikea kontrolloida. Hän myöntääkin, että korttien näkeminen Niinistön ja Haaviston käsissä tuntuu upealta.

– Jo vuonna 2009, kun vasta hahmottelin peliä, toivoin, että joskus pelaajina olisi korkea tason poliitikkoja. Kovin paljon korkeammalle hierarkiassa on nyt mahdoton päästä, Wuolio naurahtaa.

Katso Niinistön ja Haaviston korttipeli Katsomo.fi:stä:

Katsomo-video ei ole saatavilla

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.