NHL-luotsin ympärillä vellova rasismikohu paisuu, entiset joukkuetoverit vahvistavat rajun tarinan - "Kaikki olivat kuoleman hiljaisia"

8:54
Videolla kuvaa la-su-yön NHL-kierrokselta.

Calgary Flamesin nykyistä päävalmentajaa Bill Petersia rasismista syyttävä Akim Aliun entiset seuratoverit vahvistavat Aliun syytökset asiattomista kommenteista.

Aliu kirjoitti maanantaina Twitter-tilillään, kuinka Peters käytti useita kertoja rasisistista termiä häntä kohtaan. Aliu kertoi TSN:lle, että tuolloin AHL-joukkue Rockford IceHogsia luotsannut Peters ei pitänyt hänen pukukopissa soittamastaan musiikista.

– Hän käveli sisään ennen aamutreenejä ja sanoi, että on kyllästynyt soittamaani n*****ipaskaan, Aliu kertoo TSN:lle.

Yllättävä ja erikoinen tunteenpurkaus veti koko pukukopin täysin hiljaiseksi.

– Hän käveli ulos kuin mitään ei olisi tapahtunut. Kopissa olisi voinut kuulla jopa neulan putoamisen, kun kaikki olivat haudan vakavia ja hiljaisia, Aliu jatkaa.

Aliu ei kuitenkaan ole yksin syytöksiensä kanssa. Samaisella kaudella 2009-2010 Rockfordissa pelanneet Peter MacArthur ja Simon Pepin vahvistavat Aliun syytökset TSN:lle.

– Kaikkien pitäisi olla vastuullisia omista teoistaan tai sanoistaan, Pepin sanoo.

– Minulla on pehmeä piste sydämessäni Akimille. Hän on käynyt läpi paljon, MacArthur puolestaan toteaa.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja