Mainos

New York myrskyn jälkeen: "Ruokakaupan hyllyt tyhjinä ja metrotunneleissa vettä"

Vaikka hurrikaani Irene onkin jo ohittanut New Yorkin, ja tällä hetkellä sää kaupungissa on jopa aurinkoinen, kestää kaupungilla vielä pitkään palautua normaaliin päiväjärjestykseen.

Brooklynissä asuvan Kristoffer Ignatiuksen mukaan suurin haaste kaupungille on saada joukkoliikenne toimimaan. Metroliikenne avattiin käyttöön jälleen varhain maanantai-aamuna, mutta kaikkia metrolinjoja ei pystytä vielä käyttämään, sillä osassa tunneleita on hirmumyrskyn seurauksena runsaasti vettä.

"Kaupoissa ei ole vettä eikä leipää"

Koska joukkoliikenne ei vielä toimi täysin, suurin osa ihmisistä ei pääse menemään työpaikoilleen. Ignatius kertoo, että ihmiset ostivat päivittäistavarakaupat tyhjiksi hirmumyrskyvaroituksen jälkeen, eikä uutta tavaraa ole pystytty tuomaan kauppoihin.

Jotkut kaupat avasivat ovensa jo eilen, mutta hyllyt notkuvat tyhjyyttään:

– Kaupoissa ei ole vettä eikä leipää. Täällä ei ole pystynyt perjantain jälkeen tekemään juuri mitään, mutta onneksi korjaustyöt on aloitettu.

Vielä sunnuntai-iltana tuulen voimakkuudeksi mitattiin yli 50 kilometriä tunnissa, ja kadut ovat kovan tuulen seurauksena hurjassa kunnossa.

– Kadut ovat täällä aivan vihreinä kaatuneiden puiden oksista. Vielä eilen illalla tuuli lennätti myös kaikenlaisia roskia ja kylttejä pitkin kaupunkia. Uiminen on ehdottomasti kielletty, sillä meri on täynnä roskaa, Ignatius kertoo.

Sähköt poikki mahdollisesti vielä viikon

Osassa kaupunkia joudutaan odottamaan sähköjen palautumista vielä hyvän aikaa. Kaupungin alueella arvioidaan olevan noin 80 000 ihmistä ilman sähköä. Pahimmat katkokset ovat olleet Bronxin ja Queensin kaupunginosissa.

– Täällä on ilmoitettu, että voi kestää jopa viikon saada sähköt takaisin koko kaupunkiin. Kaikkien sähköjen on arvioitu palautuvan 4.9. mennessä.

New Yorkin pormestari Michael Bloombergiä on kritisoitu kaupunkilaisten keskuudessa liian hitaasta toiminnasta hurrikaani Irenen tuhojen korjauksessa.

Katso Päivi Sinisalon juttu Washingtonista (Seitsemän uutiset 29.8.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.