Mainos

Nettikysely: Liikuntaseteliä käytetään rehellisesti

Suomalaiset käyttävät työpaikkojen tarjoamia liikuntaseteleitä rehdisti omiin urheiluharrastuksiin. MTV:n nettikysely kertoo, että 72,9 prosenttia vastaajista ei ole käyttänyt koskaan toisen liikuntaseteliä. Loput noin 2800 vastaajasta on joskus hikoillut toisen lipukkeella.

Verottaja toivoisi, että liikunta- ja kulttuurisetelit voitaisiin korvata esimerkiksi sirukorteilla. Syynä on se, että liikuntaseteleitä on liian helppo käyttää väärin. Tällä hetkellä kuka tahansa voi käyttää toisen henkilön työpaikaltaan saamia seteleitä tai jopa ostaa niitä internetistä

Varsinkin setelin helppo valvottavuus saa ihmiset epäilemään vilunkipelin kannattavuutta.

- Tyhmää, jos käyttäisin. Työnantajani on tällaisen edun järjestänyt ja sitä pitää käyttää ohjeiden mukaan. Luottamus tässäkin asiassa on tärkeää, jotta myös jatkossa homma pelaisi, kirjoittaa nimimerkki Ritu.

- Kyllä yritysten oma valvonta tulee riittää. Ei ole järkevää verottajan haalia itselleen veroeuroin tehtyä kallista kyttäämistä lisää. Meidä tkytättävät kansalaiset on jo niin putsattu tyhjätaskuiksi - ja jos asia häiritsee, kannattaa muistaa, että se joka tarvitsee etsii avun. Toinen tarvitsee rahaa ja myy setelinsa ja toinen liikuntaa ja terveyttä ja ostaa setelin. Hyvä tarkoitus toteutuu, ilman välikättä osoittamassa, kuka saa. Kyttäyskultuurimme maksaa liikaa ja on jo purettava pois, arvelee nimimerkki valvontaa taas.

Joukkuepelit ja ison porukan yhteisharrastukset voivat mennä ilman omantunnontuskia jonkun mukana olevan setelillä.

- Jos porukalla käydään pelaamassa esim sulkapalloa en näe siinä mitään ongelmaa että kukin vuorollaan maksaa omilla seteleillä vuoron. Lisäksi jos käyttää vaikka perheen sisäisesti seteleitä on se myös minun hyvinvointia jos vaimo ja lapset ovat tyytyväisiä, sanoo nimimerkki Puosu.

- Puolisoni seteleillä maksettiin omaa liikuntaharrastusta, koska puolison harrastuspaikalle setelit eivät käyneet. Mitä eroa loppujen lopuksi on sillä, että samassa ruokakunnnassa setelit vaihtavat omistajaa, kun verottajakin verottaa meitä yhdessä ja samasta kukkarosta maksetaan kumpaisenkin harrastus, miettii puolestaan Myy.

Useat vastaajat pitivät esimerkiksi korven hiljaisuutta jumppasalia parempana.

- En käytä omiakaan täyttä humpuukia, menköön mehtään juoksemaan, tokaisee Turbo.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.