Mainos

Netti voi romuttaa vaihto-oppilasvuoden

Joiltain nuorilta on otettu kännykkä pois tai lähetetty kannettava tietokone kotiin, kun yhteydenpito kotiin on muodostunut liian tiiviksi.

Vaihto-oppilasjärjestöt ovat huolissaan siitä, että nuoret pitävät jatkuvaa yhteyttä kotimaahansa internetin avulla.

Tiivis yhteydenpito kotiin mm. sähköpostilla ja reaaliaikaisen keskusteluyhteyden välityksellä vaikeuttaa vaihto-oppilaan sopeutumista isäntämaahan ja uhkaa koko vaihto-oppilasvuoden onnistumista. Joissain tapauksissa tilanne voi kärjistyä vaihtovuoden keskeyttämiseen asti.

Saksalainen Verena Engelhardt on ollut vaihto-oppilaana vantaalaisessa Sipilän perheessä pian vuoden. Hän ei kuitenkaan viihdy jatkuvasti netin äärellä.

- Lähetän sähköpostia ehkä kerran viikossa, kirjoitan kirjeitä ja joskus puhun äidin kanssa puhelimessa, Engelhardt kertoo.

Kaikilla netinkäyttö ei pysy kohtuudessa. Nettiongelma on ollut esillä myös viikonloppuna Virroilla, missä suomalaisnuoria valmennetaan vaihto-oppilasvuotta varten.

YFU:n ohjelmakoordinaattorin Kirsi Keskitalon mukaan varsinkin suomalaiset nuoret ovat taitavia netin käyttäjiä.

- Se on osa arkipäivää ja kouluissakin sitä opetetaan. Olemme kieltämättä pohtineet, että jos vaihto-oppilasjärjestö voisi yhden asian maailmasta poistaa vaihto-oppilaalta, se olisi internet, Keskitalo kertoo.

Ääritapauksissa vaihto-oppilaalta joudutaan ottamaan kännykkä pois tai lähettämään kannettava tietokone kotiin, jos yhteydenpito ei ole hallinnassa

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.