Mainos

Poliisilta varoitus: Epäiltyjä seksuaalirikoksia ei voi selvittää väkivallalla – netissä leviää video, joka kehottaa "raiskaajien ja pedofiilien metsästykseen"

9:33
Näin seksuaalirikoksia käsiteltiin Jaakko Loikkasen Asian ytimessä -ohjelmassa tammikuussa 2019.

Poliisi tiedottaa saaneensa ilmoituksia liittyen verkossa julkaistuun videoon, jossa käyttäydytään väkivaltaan viittaavalla tavalla ja kannustetaan "pedofiilien metsästämiseen".

Poliisin tietoon tulleeseen "Raiskaajien ja pedofiilien metsästys on alkanut" -nimisellä videolla vihjataan tarkoitukseen luodusta valeprofiilista ja käyttäydytään väkivaltaan viittaavalla tavalla.

Poliisihallitus muistuttaa, ettei rikoksiksi epäiltyihin tekoihin voi lähteä suunnitelmallisesti vastaamaan vakavin rikoksin.

– Poliisi suhtautuu väkivallalla uhkailuun vakavasti ja pyrkii estämään ennalta mahdollista väkivaltaa. Väkivallalla uhkailu on tuomittavaa riippumatta siitä, tapahtuuko se uhkaavasti käyttäytyvänä katupartiointina vai samalla tavalla toimivana nettipartiointina, poliisitarkastaja Pekka HeikkinenPoliisihallituksesta sanoo tiedotteessa.

Poliisihallituksen mukaan seksuaalirikoksiin vastaaminen väkivaltarikoksilla ei edistä ihmisten hengen ja terveyden suojaa eikä yleistä yhteiskunnan turvallisuutta.

Poliisihallitus on pyytänyt Helsingin poliisilaitosta arvioimaan alkuviikon aikana onko asiassa syytä epäillä rikosta sekä arvioimaan mihin ennalta estäviin ja muihin toimiin video antaa aihetta.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja