Mainos

Netissä lapsia houkutellut mies sai yli 2 vuoden tuomion

Yhden nuoren tytön ilmoitus nettisedästä johti Päijät-Hämeen poliisin alueen toistaiseksi suurimman lapsiseksijutun jäljille viime vuonna. Käräjäoikeus langetti tänään kahden vuoden kolmen kuukauden vankeustuomion Jukka Tapani Lehtoselle, 34, jonka arvioitiin vahingoittaneen 18 alaikäisen tytön kehitystä.

Lehtonen - tuolloin vielä Åhman - etsi seksikumppaneita 15-25-vuotiaille tarkoitetulta nettisivustolta, jolla esiintyy nuorempiakin. Hän ei välittänyt 16 vuoden suojaiästä, vaan katsoi kykenevänsä itse arvioimaan tytön fyysisen ja psyykkisen kypsyyden.

Lahtelaismies valikoi uhreja tapaamisetäisyydeltä, kuten Kouvolasta, Orimattilasta ja Mäntsälästä.

Åhman lähestyi tyttöjä kehumalla valokuvaa sanoilla nams ja herqqu. Muutaman neutraalimman viestin jälkeen hän päätyi seksipitoiseen kieleen ja tapaamisehdotuksiin. Ystävyksille hän ehdotti "kimppakivaa".

Jotkut uhrit kuvittelivat miehen parikymppiseksi. Osa havahtui vasta poliisitutkinnassa nettituttavuuden mahdollisiin seurauksiin.

Moni uhri tarvitsee psyykkistä apua. Lehtosen on maksettava kärsimyskorvausta enimmillään 15 000 euroa ja yhteensä 26 000 euroa.

Määrä ja laatu puntarissa

Syytteen mukaan uhreja olisi ollut yli 30, mutta oikeus hylkäsi osan vaatimuksista.

Käräjätuomari Silja Simula kertoo turvautuneensa lain perustelujen lisäksi arkiajatteluun. Ei nimittäin ole tuoretta ja vertailukelpoista ennakkoratkaisua siitä, milloin tapaamisen yritys muuttuu lapsen seksuaaliseksi hyväksikäytöksi.

- Ellei lainsäädäntöä juuri uusittaisi, toivoisin jutun etenevän korkeimpaan oikeuteen.

Päijät-Hämeen käräjäoikeuden mielestä rikoskynnys ylittyi, jos nettiyhteydenpito kesti kymmeniä minuutteja, jatkui kuukausia tai oli sisällöltään karkea.

Tuomiota ei tarvinnut empiä tapauksissa, joissa mies välitti vastapuolelle web-kamerakuvaa itsetyydytyksestä sekä sai 13-14-vuotiaat tytöt houkutelluksi kotiinsa tai autoajelulle ja sitten useamman kerran sukupuoliyhteyteen.

Yksi tytöistä sai palkkioksi kaksi pulloa votkaa, mikä toi Lehtoselle tuomion myös seksuaalipalveluitten ostamisesta nuorelta.

Muut ostosyytteet menivät nurin, koska ehdotus koski vain matkakulujen korvaamista eivätkä tytöt tarttuneet tarjoukseen.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.