Mainos

Netin erektiolääkkeet usein väärennöksiä

Netin erektiolääkkeet ovat usein väärennettyjä. Yhä useampi suomalainen käyttää piraattilääkkeitä.

Yllättävän moni suomalainen hankkii lääkkeitä harmailta markkinoilta. Tyypillisesti kyse on erektiolääkkeistä. Netin kauppapaikoilta ostetut lääkkeet saattavat sisältää luvatun lääkeaineen sijasta myrkkyjä tai toista lääkeainetta.

Piraattilääkkeiden käyttöä ja kysyntää kasvattaa suomalaisten tietämättömyys riskeistä ja lainsäädännöstä.Tullin haaviin jää päivittäin iso kasa lääkeväärennöksiä. Suurin osa niistä on potenssilääkkeitä.

Vaikka tuotteiden laatu on vakavasti kyseenalainen, niin kysyntää riittää. Valvonta on vaikeaa, koska nettikaupan viagra löytää tiensä suomalaisten käsiin yhä lähempää.

- Postiliikenne ei tulekaan enään ainoastaan kolmannen maailman maista, vaan paketteja tulee Ruotsista, Englannista, Irlannista, Kreikasta ja muista EU-maista. Se olennaisesti vaikeuttaa valvontatoimintaa, Tullihallituksen ylitarkastaja Anssi Kartila kommentoi.

Piraattilääkkeiden hallussapito on laitonta, mutta tullissa kiinnijääneille ei pikkueristä yleensä seuraa edes sakkoa.

Erektiolääke paljastui lattiavahaksi

Eniten tutkitaan erilaisia potenssinkohottajia. Yhdessä tapauksessa pillerierän todetttiin sisältävän muun muassa lattiavahaa, toisessa taas erektiopillerin vaikuttava aine paljastui malarialääkkeeksi. Terveysriskit ovat siis kiistattomat, mutta miksi suomalainen turvautuu harmaatuontiin eikä lääkäriin?

- Epäilenpä, että monella internetistä lääkkeensä hankkivalla ei ole lääketieteellistä tarvetta tälle lääkkeelle. Toinen syy saattaa olla häveliäisyyskysymys: Ei haluta mennä hakemaan tällaista lääkettä lääkäriltä, vaan mielummin sitten vaikka pikku riskillä lähdetään tilausmarkkinoille, Heikki Pälve, Lääkäriliiton toiminnanjohtaja kommentoi.

Suurin osa piraattilääkkeistä on peräisin epämääräisistä tuotantolaitoksista Etelä-Aasiasta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.