Nelosketju pelasti tehottomuuteen vajonneen Lukon – näin SM-liigassa pelattiin perjantaina

SM-liigassa oli perjantaina listalla kolmen ottelun kierros. Rauman Lukko tarrasi Tappara-voitolla entistä tukevammin runkosarjavoittoon.

Viime ajat hieman alaviresesti pelannut Lukko joutuu puristamaan täysillä historiansa ensimmäisen runkosarjavoiton eteen, ettei HIFK nouse "kotisohvalta" pistekeskiarvon turvin ohi.

Lukko ehti pelata viisi erää ilman osumia. Nelosketjun Toni Koivisto runnoi vapauttavan osuman kolmannessa erässä, ja Aleksi Saarela sinetöi vielä tyhjään maaliin loppulukemiksi 2–0.

Näin Lukon kauden pisin tappioputki on edelleen kaksi. Lassi Lehtinen nousi SM-liigan nollapelitilaston kärkeen kauden kuudennella nollallaan.

KooKoo on aloittanut karanteenin jälkeen kahdella voitolla. Sankariksi nousi Ahti Oksanen, joka teki 2–1-voittomaalin kolmannessa erässä.

Kuuden joukkoon havittelevalla KalPalla oli paljon enemmän panosta kuin sarjajumbo JYPillä. KalPa ei joutunut vuodattamaan kaikkia hikipisaroita 4–1-voiton eteen.

KalPan Kai Kantola katkaisi 12 ottelun maalittoman putken ja iski samalla kaksi maalia.

Jyväskyläläiset ovat voittaneet kauden viidestä kohtaamisesta vain yhden.