Mainos

Neljä kuoli Ruotsin kopteriturmassa

Kaksi sotilashelikopteria törmäsi yhteen harjoituslennolla Smoolannissa. Turmassa kuolivat kaikki koptereissa olleet. Onnettomustutkintalautakunta selvittää turman syitä.

Ruotsissa neljä ihmistä on menehtynyt kahden sotilashelikopterin törmäyksessä. Onnettomuus tapahtui iltapäivällä maan eteläosassa Smoolannissa.

Harjoituslennolla olleet helikopterit olivat lähteneet lennolle jo aamulla Linköpingin helikopterilaivueen tukikohdasta Kallingesta. Onnettomuus tapahtui Rydin kunnan alueella.

Silminnäkijöiden mukaan koneet törmäsivät tosiinsa, putosivat maahan ja syttyivät tuleen. Silminnäkijät hälyttivät paikalle pelastusmiehistön, mutta Tingsrydin palomestari Björn Svanbergin mukaan mitään ei ollut enää tehtävissä.

Puolustusvoimien mukaan molemmissa koneissa oli kahden hengen miehistö. Koneiden lentäjät olivat puolustusvoimien vakinaisia lentäjiä Linköpingin helikopterilaivueesta. Koneiden piti harjoitella myös matkustajien noutamista, mutta tähän vaiheeseen harjoitus ei vielä ollut ehtinyt.

Ruotsin valtion onnettomuustutkintalautakunta selvittää turman syitä.

Turmakopterit ovat tyyppiä HKP 9A ja niitä käytetään pääasiassa kuljetustehtäviin. Tätä saksalaista konemallia Ruotsin puolustusvoimilla on ollut käytössä 20 kappaletta jo kahdenkymmen vuoden ajan. Kone painaa 1500 kiloa ja se voi kuljettaa tuhat kiloa lastia.

Ruotsissa on sattunut 2000-luvulla kahdeksan helikopterionnettomuutta. Edellinen onnettomuus tapahtui Göteborgissa huhtikuussa. Onnettomuudessa kuoli yksi poliisi kopterin syöksyttyä mereen.

Sotilashelikopteri oli edellisen kerran onnettomuudessa vuonna vuonna 2003, jolloin kuusi helikopterin seitsemästä miehistön jäsenestä menehtyi kopterin syöksyttyä mereen Göteborgin saaristossa.

(MTV3-TV4-DN-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.