Nämä virheet välttämällä helpotat siivousurakkaasi!

Hyvin siivottu asunto edesauttaa asujansa terveyttä. Hutiloiden tehty siivous puolestaan antaa bakteereille tilaa rellestää ja saattaa altistaa sinut erilaisille sairauksille. Lue mitkä ovat yleisimmät siivousvirheet - ja opi välttämään ne!

Tiesitkö että kaukosäädin kerää bakteereita yhtä paljon kuin keittiörätti? Entä milloin olet viimeksi siivonnut vaatekomerosi? Näillä neuvoilla siivoat asuntosi helposti paremmin.

1. Keittiörättisi haisee pahalle ja näyttää likaiselta

Yleisin virhe keittiön siivouksessa on vaihtaa keittiörätti liian harvoin. Keittiörätti kuhisee bakteereita, jotka leviävät rätillä pyyhkiessäsi ympäri keittiötä. Vaihda rätti uuteen muutaman viikon välein ja pidä rätti puhtaana myös jokapäiväisessä käytössä. Huuhtele rätti kuumalla vedellä käytön jälkeen ja rutista se sitten kuivaksi. Voit myös steriloida keittiörättisi helposti laittamalla sen märkänä minuutiksi mikroaaltouuniin, tai pesemällä se tiskikoneessa.

2. Ruokaroiskeet hellalla

Ruokaroiskeet tulisi pestä heti niiden synnyttyä, jotteivat roiskeet pääse kovettumaan. Laita spraypulloon vettä ja tiskinpesuainetta, ja pidä se jatkuvasti käden ulottuvilla. Heti lopetettuasi ruoanlaiton ja hellan viilennyttyä, suihkuta sprayta ruokaroiskeisiin ja anna vaikuttaa hetki. Pyyhi sitten helposti märällä rätillä ja hellasi on puhdas ilman turhaa hinkkausta.

3. Kaukosäätimien puhdistamatta jättäminen

Kaukosäätimien puhdistamatta jättäminen. Kaukosäätimiä käsitellään jatkuvasti likaisilla käsillä, joten kaukosäätimet keräävät bakteereja ja viruksia yhtä paljon kuin keittiörätit. Harva kuitenkaan muistaa siivotessaan puhdistaa kaukosäätimiä. Puhdista siis kaukosäätimet ja tietokoneen näppäimistö kerran viikossa kostealla rätillä tai desinfointiliinalla. Kohdat joihin rätti ei mahdu, saat puhtaaksi puhtaalla alkoholissa uitetulla luomivärisiveltimellä.

4. Kylpypyyhkeiden asettaminen koukkuihin päällekkäin

Kosteat kylpypyyhkeet jotka eivät kuivu alle kahdessa tunnissa, alkavat kerätä itseensä bakteereja. Päällekkäin tai liian lähelle toisiaan asetetut pyyhkeet kuivuvat hitaammin, joten pidä huoli että pyyhkeiden välillä on tarpeeksi tilaa.

5. Vaatekomeron siivoamatta jättäminen

Kerääntynyt pölykerros houkuttelee koita vaatteisiisi ja kenkiisi. Tyhjennä vaatekaappisi kerran vuodessa ja siivoa se perusteellisesti. Myös kauan käyttämättä olleet vaatteet kannattaa siivouksen yhteydessä pestä tai jättää ulos tuulettumaan, ennen kuin ne laitetaan takaisin vaatekomeroon.

6. Imurointi aina samaa reittiä pitkin

Erityisesti mattoja imuroidessa tulee pitää huolta ettet heiluttele imuria miten sattuu. Jos imuroit maton aloittaen aina samasta suunnasta, saattaa olla että vain liikutat likaa eteenpäin maton toiseen reunaan. Aloita maton imurointi joka kerralla eri kohdasta, näin varmistut siitä että matto puhdistuu kunnolla. Maton kauan keräämä pöly saattaa ajan kuluessa altistaa astmalle, joten pidä huoli että mattosi ovat puhtaat.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja