Nämä suomalaistempaukset huvittavat ulkomailla

Tuttujen suomalaisten mokailut ovat päätyneet useasti koko maailman tietoisuuteen.

Maikkarin uutisankkuri Kirsi Alm-Siiran aivastus päätyi pääsiäisviikolla osaksi Jenkkien huippusuosittua Late Show with David Letterman -ohjelmaa. Talkshow'ssa llistattiin pääsiäisviikolla parhaita aivastuksia. Top 10 -listan sijalta seitsemän löytyi yllättäen uutisankkuri Kirsi Alm-Siira. Kirsin aivastus kesken uutislähetyksen tapahtui syksyllä 2009.

Kyseessä ei kuitenkaan ole ensimmäinen kerta, kun Maikkarin uutisankkuri huomioidaan valtameren toisella puolella. Kirsi Alm-Siiran ehkä legendaarisin kommellus tapahtui keväällä 2010, kun Alm-Siira putosi tuolilta kesken lähetyksen. Tilanteesta uutisoi tuolloin muun muassa CBS News.

Tarja Halosen puoliso Pentti Arajärvi nousi alkuvuodesta otsikoihin, kun tanskalainen televisiokanava tallensi Arajärven tiirailemassa Tanskan prinsessa Maryn rintoja kuningatar Margareetan juhlatilaisuudessa. Tanskalaisen TV2:n kuvamateriaalista näkyy, kuinka Arajärvi tiirailee prinsessan rintojen suuntaan, mutta kääntää katseensa heti prinsessan kääntyessä.

Asia on herättänyt paljon keskustelua ja Arajärven tempauksesta on vitsailtu jopa suositussa Jay Lenon talk show'ssa. Lenon ohjelmassa näytettiin tilanteesta video, jossa Arajärveä kutsuttiin nimellä Mr. Inappropriate (herra epäasiallinen). Katso Jay Lenon ohjelmassa esitetty video YouTubesta. Myös brittilehti The Sunuutisoi aiheesta. The Sun antoi sentään Arajärvelle hieman armoa kirjoittamalla, että on hyvin paljon mahdollista, että Arajärvi olisi vain ihaillut prinsessan kaulakorua. Myöhemmin Tanskan televisiokanava myönsi, että kohua herättänyttä videota oli manipuloitu.

Myös Tarja Halonen on noussut otsikoihin kansainvälisessä viihdemaailmassa. Suomessakin suosittu juontaja Conan O'Brien ilmoitti vuonna 2005 kannattavansa Tarja Halosta silloisissa presidentinvaaleissa. Syy oli varsin mielenkiintoinen, sillä O'Brien ilmoitti kannattavansa Halosta, koska kaksikko näyttää katsojien mukaan hyvin paljon samanlaisilta. O'Brien kuvasi jopa vitsailevan vaalivideon tukemaan Halosen kampanjaa. Katso Conanin kommentit Halosesta YouTubesta. Myöhemmin O'Brien vieraili Suomessa kuvaamassa erikoisjaksoa ja mies tapasi tuolloin Halosen.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat