Nämä päätökset eivät saa hyväksyntää läheisiltä – lue lukijoiden tarinat!

Helmen lukijat kertoivat, mitkä heidän päätöksistään eivät olleet saaneet tukea perheeltä tai ystäviltä. Onko joku sinun päätöksistäsi tuomittu?

Nuori elämäntaidonhallinnan valmentaja Jevgeni kirjoittaa onnellisen ja hyvän elämän tavoittelemiseen keskittyneessä Elä paremmin -blogissaan tuomitsemisesta näin:

"Mutta miksi me tuomitsemme muita? Mitä voitamme sillä? Tästä voidaan olla montaa mieltä, mutta lopulta päädymme aina yhteen ja samaan vastaukseen: Tuomitsemme, koska haluamme näyttää itsellemme tai muille olevamme parempia kuin tuomiomme kohde."

Helmi keräsi lukijoiltaan tarinoita siitä, millaisia heidän päätöksiään on tuomittu perheen tai esimerkiksi ystävien toimesta. Kertomuksia sormea heristelevästä lähipiiristä tuli runsaasti, mutta muutama lukijoista halusi muistuttaa siitä, ettei kenenkään pitänyt antaa tuomita itseään. Esimerkiksi tällaiset viisaat sanat jaettiin Helmelle: "Kenelläkään ei ole valtuuksia tuomita minun päätöksiäni, vastaan niistä itse."

Lue lukijoiden tarinat!

Karvaista kaveria ei hyväksytty

"Koiran hankinta aiheutti aikoinaan suuren kohun ja kauhistuksen. Nyt se pikku vintiö on vienyt kaikkien sydämet mennessään – jopa niiden, jotka eivät eläimistä niin välitä!"

Kinaa joululahjoista

"Vuosien joululahjakriisien jälkeen ilmoitin sukulaisille ja ystäville, että en aio ostaa enää mitään lahjoja kenellekään enkä halua niitä itsekään. Moni suuttui, loukkaantui, itki, muutama laittoi jopa välit poikki tämän takia! Tosi ystävät sanoivat minun olevan järkevä. Jotkut itsepäisesti ostavat minulle edelleen lahjoja. Ärsyttävää, kun päätöstäni ei kunnioiteta. Joidenkin mielestä ilmeisesti vain materia voi luoda juhlan."

Työ toiselta paikkakunnalta

"Muuttopäätös. Heidän mielestään en ajatellut toisia perheenjäseniä riittävästi ottaessani työn vastaan toiselta paikkakunnalta. Olen ainoa työssäkäyvä perheessä."

Tatuointi ei miellyttänyt

"Mitään sen isompia päätöksiä ei kukaan perheenjäseneni tai ystäväni ole koskaan tuominnut, mutta perinteisesti isäni tuomitsi päätökseni ottaa tatuointi ja kauhistui sen ensimmäistä kertaa nähdessään. Pieni asia, mutta ärsyttävää silti!"

Pidän pääni

"Monissa asioissa perhe ja toiset ihmiset ovat olleet lievästi sanottuna "eri mieltä". Silti olen useimmiten pitänyt pääni, koska tunnen ratkaisuni oikeiksi. Yksi tällainen oli uskontokunnan muuttaminen. Politiikassa on ollut rajuja yhteenottoja myös.

Uskonto herättää tunteita

"Erosin kirkosta lähes 20 vuotta sitten – ja 15 vuotta sitten minusta tuli Jehovan Todistaja. Se oli liikaa useimmille sukulaisille ja ystäville. Minut leimattiin mm. aivopestyksi ja tyhmäksi. Vakaumukseni vähättely ja pilkkaaminen jatkuvat edelleen. Olen myös työpaikkakiusattu."

Anteeksi en anna!

"Äitini on jakanut omia tuomioitaan jatkuvalla syötöllä kautta historian. Kaikki mitä hän tekee ja on tehnyt on aina älyllisempää kuin minun tekemiseni. On noita muitakin tuomitsijoita ollut. En muistele noita asioita, mutta anteeksikaan en anna niille, jotka varpailleni ovat astuneet. Anteeksianto ei ole minun juttuni! Useimmiten olen tehnyt omat juttuni oman pääni mukaan. Välillä on sattunut, useimmiten ei."

Mikään ei miellytä

"Montakin, mm. päätökseni mennä lukion sijasta ammattikouluun, aloittaa tupakointi, lopettaa tupakointi, seurustelusuhde saman sukupuolen edustajaan, opiskella täysin toista alaa, muuttaa em. kumppanin kanssa samaan asuntoon, päätökseni lopettaa aktiiviurheilu henkisen jaksamisen perusteella ja aloittaa penkkiurheilu... Lista vain jatkuu ja jatkuu, eikä se tule koskaan loppumaan!"


Onko sinulla tarina kerrottavanasi?

Onko joku sinun pitkään harkitsemistasi päätöksistäsi tuomittu rankalla kädellä? Miten se vaikutti väleihinne?

Helmi etsii jatkuvasti mielenkiintoisia tarinoita kerrottavakseen. Onko sinulla huikea elämäntarina, jonka haluat jakaa iloksi ja kannustukseksi muille naisille? Jos haluat äänesi kuuluville ja nostaa esille sinua koskettavan tärkeän aiheen, lähetä meille juttuvinkkisi tai tarinasi!

Ota yhteyttä, niin ehkä kerromme Helmessä juuri sinun tarinasi. Lähetä tarinasipalautelomakkeenkautta tai sähköpostilla osoitteeseen:helmi@mtv3.fi


Lue myös:


MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock

Osittainen lähde:Elä paremmin -blogi

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja