Mainos

Nämä askarruttavat seksissä – lue nuorten kysymyksiä

"Minkälainen asento on 69?" Alaikäisten nuorten mielessä risteilee hyvin monenlaisia seksiin liittyviä kysymyksiä.

Tuore väitöstutkimus listasi, mitkä asiat seksissä nuoria kiinnostavat eniten ja herättävät kysymyksiä. Tutkimuksessa käytettiin alaikäisten nuorten Väestöliiton internetpalveluun lähettämiä kysymyksiä.

Useimmat nuorten kysymykset käsittelivät seksuaalista toimintaa, kuten seksiin liittyviä ongelmia – esimerkiksi sopivaa ikää yhdyntöjen aloittamiseen.

Viesteissään nuoret pyrkivät saamaan vastauksia seksiin liittyviin kysymyksiin, joita he eivät kehtaa tai uskalla kysyä aikuisilta kasvotusten.

MTV3 listasi väitöskirjassa esiteltyjä kysymyksiä:

”Moi, olen 16 vuotias poika ja olemme kokeilleet yhdyntää tyttöystäväni kanssa monta kertaa. Se ei vaan ottanut onnistuakseen, kun mulla ei seisonut, enkä tiedä mistä se johtui, mutta aina kun laitoin kortsun päälle, niin penikseni erektio laski. Nyt olemme päässeet tästä ongelmasta kun laitan kortsun päälle vasta kun olen tarpeeksi kiihottunut, mutta ilmeni uusi ongelma, kun saan penikseni työnnettyä onnistuneesti sisään, se ei tunnu miltään! Mikä mussa on? Miksi seksi ei tunnu miltään?”

”Onko normaalia että yhdynnän jälkeen alapää on vähän kipeä ja virtsatessa kirvelee? Sukupuolitaudista ei voi olla kyse.”

”Tilanteelle tarvisi tehdä jotain. Tätä jatkuvaa kutinaa ei jaksa enää. Lääkäriin en halua mennä enää tämän inhottavan, häpeällisen vaivan takia. Jokin muu keino pitäisi löytyä. En ole mikään ”seksihurjastelija”. Mikä voisi olla diagnoosina?”

”…yhdyntä sujui muuten hyvin, mutta jätkäkaverini ei lauennut. Sen jälkeen olen ollut yhdynnässä vielä hänen ja myös muiden kanssa (ollaan kuiteski vieläki yhdessä) ja kukaan ei ole lauennut. Missä vika? Alkaa pikkuhiljaa halut mennä kun tuntuu että on ”luuseri”. Eli siis haluaisin tietää miten saada pokakaverini laukeamaan, aina selitetää vaa että kun on henkisesti valmis ja tuntee kumppnin hyvin plää plää plää.. Haluaisin jotain muita neuvoja. … haluisin tietää et onx mulla toi ongelma kaikkien poikien kanssa. Vastatkaa koska mä olen aika epätoivoinen.. ”

”Mitä tarkoittaa suuseksi? Siis miten se tapahtuu? Kuinka montaa eri tapaa on harrastaa seksiä?”

”Mulla on vaan yks kysymys.Siis voiko menkkojen aikana harrastaa seksiä? Jos voi niin miten? Tarkotan että ku tulee verta, niin miten sen ”estää” just sillon?”

”Voiko liukasteena käyttää tavallista vaseliinia (Klover vaseline, keltainen peltipurkki)? Onko se öljypohjainen? Voiko mitää muuta tavallista ”rasvaa” tai voidetta käyttää liukasteena?”

”Hei. Mua vaivaa kun mun poikaystävä lukee pornolehtiä, kattoo sellasia nettisivuja. Me ollaan onnellisia, mutta mua loukkaa sen käytös.Tuntuu kun mä en riittäisi sille..”

”Onko naisella oikeasti olemassa g-piste? Jos on niin mikä se oikein on?”

”Kysyisin vielä että onko mahdollista pyörtyä himosta? Entä jos näkee unelmiensa tytön alasti tai muuta vastaavaa.. voiko erektio tai siemensyöksy olla niin voimakas että housut menevät rikki?”

”Tuntui erilaiselta ihan ku olisin kiihottunu. Makasin siinä sitten ihan paikallaan noin 5 sekuntii. Vartalo lakkas tärisemästä ja oli rentoutunut olo. Oliko tämä orgasmi? (En ole ikinä saanut orgasmia.) Jos ei ollut niin mikä se oli?”

”Mitä sisäisiä muutoksia ensimmäisen seksuaalisen kokemuksen jälkeen tapahtuu?”

”Vaikuttaako itsetyydytys peniksen kasvuun? oon nimittäin lukenu jostai että jos masturboi usein niin penis kasvaa isommaks.”

”Tykkään masturboida usein, mutta jos masturboin liian usein niin loppuuko minulta siemennesteet? Onko minulla niitä vielä tosipaikan tullessa?”

”Kuinka pitkä on keskimäärin miehen penis? Mulla on 14 cm, olen 13 vuotta. Onko se liian pieni, pystynkö harrastamaan seksiä?”

”Hei, olen 13 vuotias tyttö ja kysyisin onko viisasta harrastaa seksiä näin nuorena? Olen miettinyt sitä 14 vuotiaan poikakaverini kanssa aika kauan.”

”Pelkään ehkä aika tyhmältä kuulostavaa asiaa, mutta – voiko emätimen suuaukko revetä yhdynnässä? Tai jokin muun emättimen osa. Tulee aina sellainen pelko, kun hetki on lähellä ja sanon, että ei sittenkään.”

Tutkimuksessa käsiteltiin 1015 Väestöliiton nuorten internetpalveluiden kysymys-vastaus -palstalla vuosina 2002, 2004 ja 2008 julkaistua viestiä. Kysymyksiä ovat lähettäneet alle 18-vuotiaat nuoret, joista nuorin kysyjä oli 11- ja vanhin 17-vuotias. Jutussa esitetyt esimerkit on poimittu Tuija Rinkisen väitöskirjasta Nuorten kysymyksiä seksuaaliterveydestä Väestöliiton Internetpalvelussa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.