Näitä faktoja et tiennyt rakkaudesta

Rakkaus on hulluja tunteita, joilla on tekemistä elämän taian ja kohtalon kanssa. Rakkaus on kuitenkin myös puhdasta kemiaa. Tiesitkö näitä faktoja rakkaudesta?

Tutkijat ovat pyrkineet selvittämään rakkauden saloja vuosikymmenien ajan. Vaikka keskinäiseen kemiaan ei ole löydetty tieteellistä syytä, on rakkautta koskien tehty paljon tutkimuksia, joiden avulla on selvinnyt yllättäviä seikkoja.

1. Ehkäisypillerit saavat naiset rakastumaan helpommin. Tutkija Tony Little selvitti, miten naiset reagoivat näkemiinsä kuviin miehistä. Littlelle selvisi myös, että ehkäisypillereitä syövät naiset valitsivat mielellään miehiä, joiden piirteet olivat erityisen maskuliinisia.

2. Naiset haluavat tapailla miehiä, jotka tuoksuvat samalta kuin heidän isänsä. Geneetikko Carole Ober selvitti tutkimuksessaan, että tuoksut vaikuttavat paljon siihen, millaisen kuvan naiset miehistä saavat.

3. Jos nainen haaveilee erityisen intohimoisesta miehestä, kannattaa John T. Manningin tutkimusten mukaan katse kääntää miehen sormiin. Manningin tutkimuksessa selvisi, että keskisormea pidempi nimetön kertoo siitä, että mies on altistunut tavallista suuremmalle määrälle testosteronia kohdussa. Testosteronin on todettu näkyvän miehessä loogisuutena, päättäväisyytenä ja intohimoisuutena.

4. Arthur Aronin ja Donald Duttonin tekemän tutkimuksen mukaan tavallista uskaliaammat treffit herättävät kiinnostuksen treffikumppania kohtaa herkemmin. Vaikkapa huvipuistolaitteissa käyminen tai kauhuelokuvan katsominen saa adrenaliinin virtaamaan ja helpottaa toisesta kiinnostumista. Ilmiö johtuu siitä, että riskialttiissa tilanteissa ihmisten todettiin tukeutuvan tavallista helpommin treffikumppaniinsa.

Lue myös:

MTV3/Helmi

Lähde: Blackdoctor

Kuva: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja