Suomen naisten alppimaajoukkueen päävalmentaja Glenn Westerlund oli tyytyväinen suojattiensa esitykseen pujottelussa.
- Hennalla oli huono säkä ekalla kierroksella, mutta hänen toinen laskunsa kertoi, että hän on maailmanluokan laskija. Hennahan oli koko joukon nopein. Vahinko, että kaulaa jäi ensimmäisen kierroksen jälkeen turhan paljon. Nyt olisi ollut hyvä sauma, Westerlund analysoi Raidan suoritusta.
- Olen pahoillani Tanjan puolesta. Nyt olisi ollut kaikkien aikojen paikka aina pallille asti. Olen tyytyväinen, että Tanja antoi kaikkensa toisella kierroksella. Tällä kertaa se johti ulosajoon. Tanjalla oli hyvä tsemppi päällä ja lasku oli hyvässä mallissa. Pehmeä rata osoittautui nyt ongelmaksi. Virheitä ei kärsi tulla. Silti voin olla tyytyväinen tyttöjen panokseen. Meillä on kaksi maailmanluokan laskijaa. Menestys tulee varmasti.
Alppilegenda Sailer suomalaisten vieraana
Kolminkertainen olympiavoittaja Toni Sailer tutustui St. Antonissa suomalaisten tukikohtaan ja oli näkemäänsä tyytyväinen.
- Hienoa, että perinteinen pohjoismaisten hiihtolajien mahtimaa on satsannut voimakkaasti myös alppipuolelle. Tottakai Palanderin maailmanmestaruus on ollut iso tekijä suomalaisen alppihiihdon nousussa.
Cortinan olympiakisoissa 1956 kaikki alppilajit voittanut Sailer on Itävallassa edelleen huippusuosittu ja eturivin hahmo. Hänellä on erityinen suhde Suomeen, sillä hän seurusteli jonkin aikaa kemiläisen näyttelijän Anneli Saulin kanssa aloitellessaa filimitähden uraa, joka jäi kyllä vaatimattomammaksi kuin hiihtomenestys.
Taustajoukot arvostelivat naisten pujottelurinnettä
Suomalaisnaisten huoltomies Jani Tuupainen ja Rossignolin suksitallin päällikkö Jan Larsson surkuttelivat naisten pujottelurinteen huonoa kuntoa, joka teki laskuista turhaa pokeria.
- Näytti siltä, että itävaltalaiset käyttivät kaikki voimavaransa miesten syöksyrinteen kunnostamiseen ja naisten puikkarinne jäi vähemmälle huomiolle. Eihän heillä ollut edes kovin hyvää mitaliehdokastakaan kilpaan, totesivat Tuupainen ja Larsson lähes yhdesta suusta.
- Rata oli epätasainen ja oli aivan liian pehmeä. Miksi sitä ei lanattu ja suolattu kunnolla, koska tiedetttin, että pakkasta ei tule? Ei olisi ollut kovin iso homma, Tuupainen harmitteli.
- Kyllä MM-kisoissa pitäisi pystyä parempaan. Rata ei ollut kisojen arvoinen ja se näkyi laskuissa, säesti Larsson.
- Täällä oli 40 radan kunnostajaa, kun meillä Levin Eurooppa Cupissa oli 100, vertaili lajijohtaja Martti Uusitalo.
Huonokuntoinen rinne teki monelle laskijalle tepposet ja yhdistettynä lyhyisiin suksiin, joidenkin huippunimien laskut olivat surkuhupaisaa katsottavaa.
Itävallan toinen vappu
Alppihiihdon maailmanmestaruuskisoissa itävaltalaiset saivat haluamansa. Kuningaslajin syöksyn molemmat mestaruudet jäivät punavalkoisille. Se näkyi myös kisapaikan katukuvassa. Hannes Trinklin mestaruus veti kylän pääkadun umpeen juhlijoita, joilla tunnelma oli kuin suomalaisten juhannus ja vappu samana päivänä, mutta siirrettynä vuoristoon.
Olut virtasi, lippuja heilutettiin ja veisattiin väsyksiin asti "Hey Baby" -kannustuslaulua, joka taukosi vain kun alppimaan tämän hetken suurin stara, tiskijukka Anton aus Tirol viritti oman tunnuslaulunsa.
"Maailmanmestaruuskisamailiksi" nimetty Dorfstrasse velloi juhlakansaa, joka miehitti uskoillisesti jokaisen baarin ja terassin. Poliisin arvion mukaan kylällä juhli Trinklin maailmamestaruutta parhaimmillaan 20 000 ihmistä. Se on melkoinen määrä 800 metrin matkalle.
Kuuntele Henna Raidan haastattelu (Huomenta Suomi 8.2.2001)
(MTV3)