Naisen ennenaikainen orgasmi

Herkkä laukeaminen on yleinen vaiva, mutta siitä ei kärsi vain miehet. Myös nainen voi kärsiä ennenaikaisesti orgasmista.

Erinäisten tutkimusten perusteella 15–63 prosenttia naisista ei saa laisinkaan orgasmia yhdynnässä. Kuitenkin osa naisista kärsii orgasmista, joka tulee liian nopeasti. Portugalilainen tutkimusryhmä halusi selvittää ilmiön yleisyyden. Kyseisen tutkimuksen perusteella naisten nopea laukeaminen on jopa suhteellisen yleistä.

Kun kerran miehetkin niin miksi eivät naisetkin?

Ennenaikaisesta siemensyöksystä kärsii eri arvioiden perusteella 1–75 prosenttia miehistä. Heittoa arvioiden välillä on melkoisesti, mutta se tiedetään varmasti, että kyseessä on miesten yleisin seksuaalihäiriö. Siemensyöksy on toki eri asia kuin orgasmi, mutta perin usein mies saa siemensyöksyn aikana myös orgasmin. Lisäksi suurin osa miehistä ei edes tiedä eroa siemensyöksyn ja orgasmin välillä.

Uusimmat tutkimukset ovat vahvistaneet sen, että naisten ja miesten orgasmeissa on todellisuudessa hyvin vähän eroa. Toisaalta miksi olisikaan, koska naisten ja miesten sukuelimet kehittyvät sikiökaudella täysin samasta aihiosta. Naisilla on jopa täysin miehen eturauhasta vastaava elin eli naisten eturauhanen. Aikaisemmin naisten eturauhasta nimitettiin Skenen rauhaseksi eikä kyseisen rauhasen fysiologista käyttötarkoitusta tiedetty. Nykyisin tutkimuksissa on osoitettu, että naisten eturauhanen saattaa orgasmin aikana erittää nestettä aivan samalla tavoin kuin miesten eturauhanen. Kyseessä on siis miesten ejakulaatiota vastaava ilmiö.

Naisilla on nykyisen tietämyksen mukaan samanlaiset lähtökohdat saada orgasmi kuin miehillä. Tämän olettamuksen perusteella portugalilaiset tutkijat lähtivät selvittämään naisen ennenaikaisen orgasmin olemassaoloa.

Laukean ennen poikaystävääni

Tutkimuksessa tuli esille, että osa naisista saa orgasmin hyvinkin varhaisessa vaiheessa yhdyntää. Tämä haittaa kyseisiä naisia, koska heidän mielenkiintonsa seksiin hiipuu. Naiset tuntevat olotilansa huonoksi, koska heidän mielestään kumppani jää ilman tyydytystä. Tämä siis siksi, että orgasmin jälkeen naisia ei kiinnosta enää harrastaa seksiä.

Tyypillisesti miehiä on kritisoitu siitä, että orgasmin ja ejakulaation jälkeen miehiä kiinnostavat vain Nukkumatti ja unihiekka. Orgasmin saatuaan miesten seksuaalinen mielenkiinto naista kohtaan kun perin usein katoaa. Portugalilainen tutkimus kuitenkin osoittaa sen, että mikäli nainen saa kunnon orgasmin, niin myös hänen mielenkiintonsa seksiin häviää. Taustalla on puhtaasti hormonaaliset tekijät, joihin naiset tai miehet eivät voi vaikuttaa.

Kauanko tässä vielä pitää odotella?

Portugalilaisen tutkimuksen mukaan osa naisista koki tilanteensa epämieluisaksi myös siksi, että he pyrkivät pidättämään orgasmiaan odottaessaan miehen laukeamista. Naiset mainitsivat, että he tekevät moisen vain ja ainoastaan siksi, että pyrkivät tyydyttämään kumppaninsa.

Tilanne on naisista ikävä, koska tuntevat orgasminsa laimenevan odottamisen johdosta. Seksistä nauttiminen muutenkin vähenee, koska naisten keskittyminen omaan nautintoon herpaantuu heidän tarkkaillessaan miehen seksuaalisen kiihottumisen tilaa.

Kyllä mekin olemme nopsia

Perinteisesti väitetään, että naiset saavat orgasmin miestä hitaammin. Portugalilainen tutkimus ei ainakaan tue tätä väitettä. Tutkimukseen osallistuneista naisista nimittäin lähes 17 prosenttia ilmoitti saavansa orgasmin joko aina tai lähes joka kerta omasta mielestään liian aikaisin. 40,8 prosenttia naisista koki saavansa orgasmin toisinaan liian aikaisin. Naisilla voi siis esiintyä niin sanottua ennenaikaista orgasmia eli tilaa, jossa he kokevat saavansa orgasmin huomattavasti ennen kumppaniaan ja kokevat tilanteen kiusallisena.

Teksti: Kari Heusala

Lähde: Female premature orgasm. Does it exist? Sexologies. Article in Press.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja