Nainen: Varo näitä yleisiä kuntoilumokia!

Naiset tekevät näitä kuntoilumokia salilla joka päivä. Johtavat kunto-ohjaajat paljastavat, miksi näihin virheisiin kannattaa kiinnittää huomiota.

Oletko päättänyt tavoitella unelmavartaloasi? Muista varoa näitä kuntoilumokia!

Liian paljon liian nopeasti

Fitness-asiantuntija Fitz Koehler toteaa, että yksi suurimmista ongelmista kuntosalilla on hävetä omaa aloittelijan statustaan.

– Räpiköinti kuuluu kuntoilun aloittamiseen, hän vakuuttaa.

Elä mieti, että et pysty johonkin, vaan selvitä rohkeasti, mitä kaikkea vartalosi osaa jo tehdä. Iloitse myös pienistä saavutuksista.

Epävarmuus

Muista, että olet vahvempi kuin kuvitteletkaan.

– Monet naiset ovat epävarmoja omasta kunnostaan eivätkä uskalla viedä kuntoilua rankemmalle tasolle, harmittelee kunto-ohjaaja Donovan Hamlet.

– He pysyvät tutuissa rutiineissa, koska eivät tiedä, mihin pystyvät. Kunto-ohjelman muuttaminen on kuitenkin pakollista, jotta kuntoilusta saa kaiken hyödyn irti, hän toteaa.

Liian rankat treenit

Olet päättänyt aloittaa kuntoilun ja haluat saada näkyviä tuloksia heti. Kuulostaako tutulta? Tiedät, että vartalon muokkaaminen vaatii paljon, joten kokeilet jatkuvasti rajojasi ja teet niin rankkoja treeniohjelmia kuin jaksat.

Bally Total Fitnessin kehittäjä Dave Van Daff muistuttaa, että liika kuntoilu saa sinut vain vihaamaan urheilua.

– Jos vihaat kuntoilua, keksit jatkuvasti tekosyitä sille, miksi sinun ei tarvitse harrastaa sitä ja lopputulos on se, että lopetat. Älä koskaan lisää kuntoiluasi enemmän kuin kymmenen prosenttia kerralla, hän neuvoo.

Litteä vatsa pelkillä vatsalihasliikkeillä

Litteän vatsan saaminen vaatii vatsalihasliikkeitä, mutta myös paljon muuta.

– Monet naiset tulevat salille ja tekevät vain vatsalihasliikkeitä ja käyvät samalla jooga- ja pilatestunneilla. Monilla ihmisillä kuitenkin on jo vatsalihakset ja todellinen ongelma on vyötäröllä oleva rasva. Siitä pääsee eroon vähentämällä kaloreita ja lisäämällä aerobista liikuntaa, Van Daff vinkkaa.

Lukemattomia tunteja kuntosalilla

Juoksumatolla hikoilu ei ole konsti pudottaa painoa ja tulla terveemmäksi.

– On paljon parempi idea kuntoilla fiksusti kuin kuntoilla liikaa. Laadi itsellesi kunto-ohjaajan kanssa kuntosuunnitelma ja pysy rutiineissasi, Van Daff sanoo.

Peilin ja vaa'an orja

Käytkö joka aamu vaa'alla ja arvostelet peilikuvaasi? Van Daffin mukaan tämä on väärä lähestymistapa.

– Painoon vaikuttavat monet asiat, esimerkiksi vuorokauden aika, vaatteet ja paljonko olet juonut vettä. Keskity pikemminkin siihen, miten vaatteet istuvat päällesi, hän ehdottaa.

Pelkäätkö voimaharjoittelua?

Vaikka voimaharjoittelu auttaa polttamaan paljon kaloreita päivän aikana ja luo vartaloon kurveja, monet naiset pelkäävät lopulta näyttävänsä kehonrakentajalta, toteaa Koehler.

– Olen ollut alalla 13 vuotta enkä ole koskaan nähnyt, että naisesta olisi tullut liian iso pelkästään voimaharjoittelun takia, Van Daff vakuuttaa.

– lue lisää aiheesta!

MTV3/Helmi

Lähde: Glamour.com

Kuvat: Shutterstock

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja