Nainen kuoli juotuaan liikaa vettä

Englantilainen äiti on kuollut juotuaan neljä litraa vettä alle kahdessa tunnissa. Ruumiinavauksen mukaan kuolinsyy oli aivojen turpoaminen. Asiasta kertoo Tohtori.fi.

Jaqueline Hensonin, 40, tavoitteena oli pudottaa painoaan 89 kilosta, kun hän aloitti aterioita korvaavan dieetin nimeltään LighterLife. Laihdutusohjelman ideana on korvata ateriat erilaisilla pirtelöillä, keitoilla, patukoilla ja vedenjuonnilla. Ideana on nauttia vain 500 kaloria päivässä 12 viikon ajan. Kuuri on tarkoitettu henkilöille, joilla on ylipainoa parista kilosta ylöspäin.

Hensonin kuolema on kuitenkin tapaturmainen, sillä LighterLife oli antanut Hensonille tarkat ohjeet siitä, kuinka paljon kuurin aikana sai nauttia vettä.

Aviomies kertoi rouva Hensonin olleen hyvillään siitä, että paino oli laskenut hieman yli viisi kiloa jo ensimmäisen laihdutusviikon jälkeen.

Aviomiehen mukaan kohtalokas tapaturma sattui, kun Jaqueline oli eräänä iltana juonut kaksi kahden litran vesipulloa katsoessaan televisiota. Pian rouva oli alkanut valitella vatsansa olevan aivan täynnä ja myöhemmin myös kipeä.

Rouvan tila paheni pian päänsäryksi. Matkalla yläkerran vessaan, rouva tuupertui maahan. Hän kuoli seuraavana päivänä sairaalassa.

Miksi liiallinen vedenjuonti on vaarallista?

Meitä neuvotaan jatkuvasti juomaan paljon vettä. Sen sanotaan muun muassa puhdistavan ihoa, vähentävän väsymystä ja auttavan keskittymistä.

Liiallinen veden juonti voi kuitenkin olla vaarallista, sillä se voi lopulta aiheuttaa aivojen turpoamisen. Kun näin käy, myös elintoiminnot, kuten hengitys lakkaa.

Nauttimamme vesi poistuu elimistöstämme pääasiassa virtsan ja hikoilun kautta. Veden määrä elimistössä on säännelty ohjaamaan tiettyjen yhdisteiden kuten suolan pitoisuutta veressä. Jos ihminen juo liikaa vettä, lopulta munuaiset eivät pysty toimimaan tarpeeksi nopeasti poistaakseen ylimääräistä vetta elimistöstä, jolloin veri ohenee ja sen suolapitoisuus vähenee.

Soluissa ja elimissä tämä suolattomampi vesi tekee tuhojaan erityisesti aivoissa, jolloin syntyy turpoamista. Vesimyrkytyksen varoitusmerkkejä ovat muun muassa sekavuus ja päänsärky. Oireet ilmenevät usein hyvin pian veden juonnin jälkeen, mutta jos vatsa suodattaa vettä hitaasti voi oireiden tulo myös kestää jonkin aikaa.

Aiheesta uutisoi BBC 12.12.2008 ”Woman died from too much water” ja ”Why is too much water dangerous”.

(MTV3)

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja