Mainos

Näin puolustusministeriön kiistelty virkanimitys aiotaan perustella

Paljon keskustelua herättäneestä puolustusministeriön kansliapäällikön vaihtamisen perusteluista on tihkunut lisätietoja.

Puolustusministeri Jussi Niinistö (ps.) esittää torstaina kansliapäälliköksi puolustusministeriön nykyistä resurssipolitiikan yksikön päällikköä Jukka Juustia. Myös nykyinen kansliapäällikkö, kenraaliluutnantti Arto Räty olisi halunnut jatkaa. Nimityksen vaihto on herättänyt kritiikkiä, sillä tehtävä on yleensä kuulunut sotilashenkilölle, vaikka kyseessä on siviilivirka.

MTV Uutisten tietojen mukaan Juustin esittelyyn laadittua muistiota on muokattu painottamaan sitä, että kansliapäällikön virka on siviilivirka eikä siihen tarvita sotilasta.

Niinistö on ollut Juustin nimittämisestä vähäpuheinen. Eilen Ylen A-Studiossa Niinistö uhkasi poistua haastattelusta kahteen kertaan, kun toimittaja tiedusteli, miksi Juusti on parempi kansliapäällikkö kuin Arto Räty.

Niinistö keskeytti toimittajan muutamaan otteeseen, toteamalla että tällä ei ollut asiasta kertovaa esittelymuistioita. Kun toimittaja toisti kysymyksen kahdesti, Niinistö uhkaili kummallakin kerralla suorasta lähetyksestä poistumisella ja oli jo nousemaisillaan tuolista. Tästä haastattelu eteni kuitenkin muihin aiheisiin ja Niinistö pysyi tuolissaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.