Stubb perustelee kansliapäällikön nimityksen jättämistä pöydälle: "Haluan tutustua perusteluihin tarkemmin"

Valtiovarainministeri Alexander Stubb on kommentoinut päätöstään kansliapäällikön nimityksen pöydälle jättämisestä.

Stubb kirjoitti asiasta päivityksen julkisille Facebook-sivuilleen.

– Laajaa luottamusta yli puoluerajojen nauttivan istuvan kansliapäällikön vaihtaminen edellyttää vahvoja perusteluita. Haluan tutustua perusteluihin tarkemmin ja käydä keskeiset näkökohdat läpi kollegoiden kanssa. Otimme asiassa nyt viikon aikalisän.

Stubb vahvistaa samalla tiedon siitä, että nimityksen pöydälle jättäminen oli tosiaan hänen pyyntönsä. Hän kuitenkin lopettaa tekstinsä toteamukseen siitä, että viime kädessä päätös on puolustusministeri Jussi Niinistön (ps.)

Helsingin Sanomat kertoi aikaisemmin, että kansliapäälliköksi olisi nousemassa puolustusministeriön resurssipoliittisen osaston päällikkö Jukka Juusti. Nykyinen kansliapäällikkö Arto Räty on kertonut STT:lle, että olisi ollut halukas jatkamaan tehtävässä. Niinistön esitys on tästä syystä herättänyt keskustelua hallituksen sisällä.  

Asiasta on käyty keskusteluita myös hallituspuolueiden keskustan, kokoomuksen ja perussuomalaisten puheenjohtajien välillä. Kansliapäällikkönimitys on kuitenkin perinteisesti kuulunut ministerille.

Kokoomus ja keskusta ovat ihmetelleet Niinistön halua vaihtaa kokenut Räty omaan suosikkiinsa.

Lue myös:

    Uusimmat