Mainos

Näilläkin julkisuudesta tutuilla on adoptiolapsi

Monilla julkisuudesta tutuilla on kokemusta adoptiosta.

Joonas ja Mattiesko Hytönen kertoivat Joonaksen ja tämän Tuuli-Maria-sisaren adoptiosta avoimesti huhtikuussa 2005 Helsingin Sanomien Kuukausiliitteessä. Joonas adoptoitiin perheeseen kahden kuukauden ikäisenä vauvana.

Mattiesko kertoi haastattelussa että Joonas koskaan halunnut keskustella asiasta erityisesti.

– Asia on ollut yksiselitteinen: minulla on nämä yhdet vanhemmat, eikä sitä ole tarvinnut enempää miettiä, Joonas taas kertoi.

Ex-ministeri Suvi Linden ja hänen aviomiehensä Timo Mehtälä saivat tyttärensä kotiin Kiinasta syksyllä 2007. Viestintäministerinä tuolloin toimineen Lindenin etätyöskentely Oulun kodista käsin aiheutti tuolloin kohun, sillä virallisesti ministeri ei voi hoitaa tointaan osa-aikaisesti. Leonoora-tytär saapui Suomeen 4,5-vuotiaana.

Sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikolla on vuoden 2006 alussa Suomeen Kiinasta saapunut Aino Taika Huanzhen -niminen tytär.

Laulaja Arja Korisevalla on kolme lasta: Vuonna 1995 syntynyt Patrik, vuonna 2001 syntynyt Karla ja vuonna 2006 syntynyt Verna. Karla Sol Angel on adoptoitu Kolumbiasta.

Laulaja Lionel Richie adoptoi tyttärensä Nicole Richien vuonna 1983 kun tyttö oli kaksivuotias. Virallinen adoptio tapahtui kun Nicole oli 9-vuotias.

Näyttelijä Mia Farrowlla on 14 lasta, joista kymmenen on adoptoitu eri aviomiesten kanssa. Yksi lapsista on menehtynyt sydänsairauteen. Koreasta, Intiasta, Yhdysvalloista ja Vietnamista lapsia adoptoineen Mian perheen elämä muuttui täysin vuonna 1992 kun selvisi että Mian miesystävällä, ohjaaja Woody Allenilla ja Mian tyttärellä Soon-Yi Previnillä oli suhde.

Soon-Yi ja Woody menivät naimisiin vuonna 1997, heillä on kaksi adoptiolasta.

RKP:n entinen kansanedustaja, nykyisen vähemmistövaltuutettu Eva Biaudetin perheeseen adoptoitiin ensin vuonna 1991 kaksostytöt, Amanda ja Julia.

Myöhemmin perheeseen saapui myös vuonna 1992 syntynyt poika, David. Vuonna 2000 Evalle ja hänen miesystävälleen Thomas Forsströmille syntyi myös biologinen poika Simon.

Brad Pittin ja Angelina Jolien perhe on kasvanut niin luonnollista kuin adoption tietä. Parilla on Shiloh-tytär ja kaksoset Vivienne ja Knox sekä adoptoidut lapset Maddox (Kambodza), Pax (Vietnam) ja Zahara (Etiopia).

Laulaja Madonnan kaavailemasta adoptiosta toukokuussa 2008 tuli suuri kansainvälinen uutinen sillä 4-vuotiaan David Bandan malawilainen isä ei suhtautunut aluksi adoptioon myötämielisesti. Vuotta myöhemmin Madonna adoptoi Malawista toisen lapsen, Mercy James -nimisen tyttären ja joutui hakemaan luvan adoptioon jälleen oikeudelta.

Myös heillä on adoptiolapsia:

– Tangokuningas Matti Korkialalla on kaksi adoptiotytärtä Kiinasta

– Näyttelijä Calista Flockhartilla on 1.1.2001 syntynyt adoptiopoika Liam.

Meg Ryan adoptoi vuonna 2006 1-vuotiaan tytön Kiinasta yritettyään ensin 10 vuotta adoptoida lasta Yhdysvalloissa. Meg nimesi tytön ensin Charlotteksi, mutta vaihtoi nimen myöhemmin Daisyksi.

Nicole Kidman ja Tom Cruise adoptoivat kaksi lasta, Isabellan (s.1993) ja Connorin (s. 1995). Myöhemmin sekä Nicole että Tom ovat saaneet myös biologisia lapsia uusien kumppaniensa kanssa.

– Ohjaaja Steven Spielbergillä ja vaimo Kate Capshawilla on seitsemän lasta joista kaksi on adoptoituja.

– Näyttelijä Sharon Stone sai lukuisia keskenmenoja ennen kuin hän adoptoi miehensä Phil Bronsteinin kanssa Roan-pojan vuonna 2000. Parin erottua Sharon adoptoi yksi vielä kaksi poikaa lisää: Lairdin vuonna 2005 ja Quinnin vuonna 2006.

– Näyttelijä Katherine Heigl ja hänen miehensä Josh Kelly adoptoivat vuonna 2009 tyttären Etelä-Koreasta. 10 kuukauden ikäisenä Yhdysvaltoihin saapunut tytär sai nimekseen Naleigh, joka on yhdistelmä Katherinen äidin ja sisaren nimistä (Leigh ja Nancy).

(MTV3)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja