Mainos

Näillä aseilla Samsung syöksi Nokian valtaistuimeltaan

Eilen satoi roppakaupalla kylmää vettä matkapuhelinjätti Nokian niskaan.

Tuolloin julkistettiin analyytikkoarvio, jonka mukaan korealainen teknologiayhtiö Samsung on pyyhältänyt Nokian ohi maailman suurimpana matkapuhelinvalmistajana.

Samsungilla uutinen on otettu innolla vastaan. Samsungin Suomen myyntipäällikkö Mika Engblom kertoo MTV3 Uutisille, että Samsung on nyt saavuttanut yhden tärkeän virstanpylvään.

- Kyllähän tässä nyt juhlan paikka on, kommentoi Engblom tyytyväisenä.

Engblom on ylpeä, että Samsung on ollut erittäin vahvoilla nimenomaan älypuhelimien kategoriassa.

Hän kuitenkin muistuttaa, että eilen uutisoitu vallanvaihto ei perustu virallisiin lukuihin, vaan analyytikoiden arvioihin. Lisäksi Suomen markkinoita ajatellen Nokian uudet Lumia -älypuhelimet ovat olleet vahva peluri.

Maailmanlaajuisesti matkapuhelinten kuninkuuden vaihtuminen on joka tapauksessa merkittävä uutinen. Nokiahan ehti prameilla matkapuhelinmyynnin ykköspaikalla huimat neljätoista vuotta.

Samsungilla useita valttikortteja

Mitkä sitten oikein ovat olleet Samsungin valttikortteja kännykkäsodassa? Engblom luettelee useitakin syitä:

- Samsung tukee laajassa tuotevalikoimassaan useita käyttöjärjestelmiä. Android on tällä hetkellä se trendikäs ja erittäin suosittu käyttöliittymä. Yhtiömme on kuitenkin samaan aikaan tukemassa myös Nokian valitsemaa Microsoftin Windows Phone -käyttöjärjestelmää, kommentoi Engblom.

Engblomin mukaan Samsung on samalla viivalla kilpailijansa kanssa Windows Phone -laitteissa.

- Windows Phone 8 -version tullessa olemme kisassa mukana aivan samanaikaisesti kuin kilpailijammekin.

Samsungin vahvuutena ovat Engblomin mukaan myös yhtiön itse tuottamat laitekomponentit, kuten näytöt, muistit ja suorittimet. Samsung pystyy itse hallitsemaan tuotantoa ja reagoimaan nopeasti markkinatilanteisiin.

- Eikä kyseessä ole vain laitteiden rautapuoli, vaan esimerkiksi sovellustasolla eri laitteemme pystyvät kommunikoimaan keskenään.

Engblom toteaa, että kuluttajien toiveita on tärkeätä kuunnella jatkossakin, jotta Samsung säilyttäisi saavuttamansa matkapuhelinten kuninkuuden.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.