Nähtiinkö SM-liigassa räikeä tuomarivirhe? Tappara-luotsi Jussi Tapola hiiltyi

KalPan Kai Kantola taklaa Tapparan Kasper Kulonummea päähän 2:25
Katso videolta Kai Kantolan taklaus.

Jääkiekon SM-liigan lauantain iltaottelussa Tapparan ja KalPan välillä nähtiin runsaasti dramatiikkaa. Tapparan 3-2-voittoon voittolaukauskilpailun päättynyt ottelu tarjosi useamman kyseenalaisen tilanteen.

Ottelun avauserä oli maaliton. KalPa aloitti toisen erän mallikkaasti, kun ensin onnistui Jaakko Rissanen reilun minuutin pelin jälkeen ja Kasper Puutio vajaata neljää minuuttia myöhemmin. Pelin puhuttavin tilanne nähtiin toisen erän loppupuoliskolla, kun KalPan Kai Kantola taklasi Tapparan Kasper Kulonummea päähän.

Tilanteesta tuomittiin kahden minuutin rangaistus, mikä aiheutti ihmetystä. Sääntökirjan mukaan päähän kohdistuneista taklauksista tuomitaan vähintään 2+10 minuutin rangaistus. Tappara-luotsi Jussi Tapola kävi lämpimänä keskustellessaan ottelun tuomariston kanssa Kantolan taklauksesta.

Tappara onnistui hyödyntämään Kantolan jäähystä tulleen ylivoiman reilua minuuttia myöhemmin. Veli-Matti Savinainen avasi  tamperelaisten maalihanat Jori Lehterän syötöstä. Tappara pääsi vielä erän loppuhetkillä iskemään kiekon maaliin, mutta Valtteri Kemiläisen osuma hylättiin lopulta videotarkistuksen jälkeen.

Tamperelaiset nousivat tasoihin kolmannessa erässä Patrik Virran maalilla. 2-2-tasatilanteesta lähdettiin jatkoajalle ja ratkaisua jouduttiin lopulta hakemaan voittolaukauskisasta. Tapparan Petteri Puhakka oli lopulta kotijoukkueen sankari ja Tapparalle 3-2-voitto KalPasta. Tappara on sarjassa kolmantena, KalPa viidentenä.

Katso pääkuvan videolta KalPan Kai Kantolan taklaus ja Jussi Tapolan reaktio. Alla olevalla videolla Tapparan hylätty osuma.

KalPan haasto onnistui – Tapparan maali hylätään maalivahdin häirinnän takia 3:38