Mainos

Myllypuron päiväkodin alue saastunein

Viranomaisten selvitykset kertovat, että Myllypuron saastealueella on paikoittain jopa tuhatkertaisia myrkkypitoisuuksien ylityksiä. Pahiten saastunutta aluetta on Leipurin päiväkodin ympäristö.

Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Pekka Korpinen myöntää kaupungin varautuneen siihen, että Myllypuron saastejupakkaa saatetaan jatkossa puida myös oikeudessa. Korpisen mukaan tämä on mahdollista ainakin tapauksissa, joissa lainsäädäntö on epäselvää eikä selkeää toimintamallia ole.

Apulaiskaupunginjohtaja Korpisen mukaan kaupunki ei kuitenkaan aio käynnistää mitään ajojahtia päiden saamiseksi vadille. Esille ei ole myöskään tullut mitään asiakirja- tai muuta tosiasia-aineistoa siitä, että joku olisi tahallaan tehnyt tällaista, toteaa Korpinen.

Suomessa tuhansia saastuneita alueita

Suomen Ympäristökeskuksen arvion mukaan maassamme voi olla tällä hetkellä jopa 20 000 - 25 000 saastunutta maa-aluetta. Näistä noin 500 on käytöstä poistettuja kaatopaikkoja. Eniten saastuneita alueita löytyy entisten huoltoasemien tonteilta. Rahaa alueiden puhdistukseen on palanut jo satoja miljoonia markkoja. Ympäristökeskus arvioi, että Helsingin Myllypuro lienee kuitenkin tapauksena ainutkertainen. Vanhan kaatopaikan päälle ei Suomessa tiettävästi ole rakennettu toista kerrostaloaluetta.

Myllypurossa puretaan

Helsingin kaupunki aikoo purkaa entisen kaatopaikan päälle Myllypurossa rakennetut talot, koska alue on todettu liian saastuneeksi pysyvään asumiseen. Kaikki alueen noin 500 asukasta joutuvat muuttamaan muualle. Saastuneelle maaperälle on rakennettu 11 kerrostaloa, jotka sijaitsevat osoitteissa Alakiventie 4-8. Rakennuksissa on 267 asuntoa, päiväkoti ja päiväkerho. Alueen vuokra-asukkaat sijoitetaan muualle kaupungin vuokra-asuntoihin. Omistusasunnoista kaupunki tekee ostotarjouksen.
(MTV3-STT)


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.