Mainos

Muutamia kuvia Uma Aaltosen nuoruudesta

Ulla-Maija "Uma" Aaltonen muisteli nuoruuttaan kuvin MTV:n Huomenta Suomessa 22.5.2009.

Aaltonen sanoi haastattelussa, että rakkaus eläimiin ja taistelu eläinten oikeuksista juontaa hänen lapsuuteensa maalla.

- Tuossa valjastetaan ensimmäisen kerran Mistiä, ensimmäistä hevostani. Kuva on otettu vuonna 1973. Vuonna 1974 syntyi ensimmäinen varsa. Kuva on sieltä Tähkälän tallilta, Aaltonen kertoo.

Aaltosella on ollut aina halu vaikuttaa. Aaltonen ajoi muun muassa eläinten oikeuksia ja valisti suomalaisia eläinkokeista.

- Tämä kuva liittyy eläintensuojeluun 1970-luvulla. Myöhemmin tein kirjan "Kani ei osaa itkeä" (julkaistu vuonna 1978), joka on edelleen tärkeä, koska tuli tämä kemikaalilainsäädäntö, joka vaikuttaa näihin eläinkokeisiin. Katsoppa, siellä on leveät lahkeetkin!

- Kuvassa on ensimmäinen eläinten kulkue koe-eläinten puolesta. Siellä menee myös pukki Piki! Silloin heräteltiin ihmisiä ymmärtämään, mitä sinun kaapissasi on se kaikki kemia. Se on testattu eläimillä.

Aaltosen elämään liittyi tiiviisti myös työ nuorten parissa. Aaltonen kirjoitti elämänsä aikana useita nuorten hevos- ja tapakirjoja. Kaikkiaan Aaltonen kirjoitti elämänsä aikana yli 40 kirjaa.

Aaltonen toimi viimeisinä vuosinaan aktiivisesti kansainvälisessä MS-työssä, jossa hän esimerkiksi kertoi nuorille MS-taudistaan.

Uma Aaltonen kuoli eilen 68 vuoden iässä.

(MTV3)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.