Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Mustaa kultaa

Makua riisiin
Makua riisiinMTV3/futureimagebank.com
Julkaistu 15.05.2006 12:07(Päivitetty 31.05.2006 15:49)

Kikkoman on valmistanut soijakastikkeita Japanissa vuodesta 1630 lähtien. Kikkomanin soijasta on siis saatu nauttia jo 300 vuoden ajan. Nykyinen yritys perustettiin vuonna 1917.

  • Kikko: Kilpikonnan kilpi (japania)
  • Man: 10.000 (japania, kuvio logon keskellä)
  • Kikkoman: Monta pitkää vuotta hyvää onnea ja onnellisuutta.

Japanilaisen kansantarun mukaan kilpikonnat elävät 10.000 vuotta. Siksi niillä usein kuvataan pitkää ikää ja hyvinvointia.

Makua riisin

Itämaissa soijaa on käytetty jo 2500 vuotta sitten. Japaniin tumma mauste tuli buddhalaisuuden mukana. Täysin kasvipohjaisella soijalle saatiin riisiin makua, ja se sopi myös kasvissyöjille.

Nykyinen soijakastike on syntynyt 1500-luvulla. Alkuperäisessä soijassa ei käytetty nykyiseen tapaan vehnää.

Maailmanvalloitus

Hollantilaisten kauppiaiden mukana soijakastike rantautui Eurooppaan 1600-luvulla. Ranskassa Ludvig XIV:n hovikokki kutsui sitä mustaksi kullaksi.

1873 Kikkoman esiteltiin Wienin maailmannäyttelyssä, jossa se palkittiin kyvystään parantaa eri ruokalajien makua.

Nykyään Kikkoman soijakastike tuotetaan Euroopan markkinoille Sappemeerissa, Alankomaissa.

Lisää aiheesta:

"Ensimmäinen latauskerta on kriittinen" – tarkkana jouluostoksilla, halpatuotteissa piilee turvallisuusriski!Kuinka kauan joulukinkku säilyy? Martat: Tämä on ehdoton takarajaTyönantajan joululahjassa voi piillä kurja veroyllätys – näin vältät sudenkuopatTällaista on näkövammaisen arki suomalaisessa ruokakaupassa – "Voi olla ihan tuuripeliä"Suomi yllättävän Onlyfans-tilaston kärjessäVappu Pimiän saaristolaisleipä on hitti: "Maailman helpoin tehdä"
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 12:27
    Elektroniikka

    "Ensimmäinen latauskerta on kriittinen" – tarkkana jouluostoksilla, halpatuotteissa piilee turvallisuusriski!

  • 09:04
    Joulukinkku

    Kuinka kauan joulukinkku säilyy? Martat: Tämä on ehdoton takaraja

  • 08:56
    Lifestyle

    Työnantajan joululahjassa voi piillä kurja veroyllätys – näin vältät sudenkuopat

  • 06:46
    Näkö

    Tällaista on näkövammaisen arki suomalaisessa ruokakaupassa – "Voi olla ihan tuuripeliä"

  • Eilen19:03
    Onlyfans

    Suomi yllättävän Onlyfans-tilaston kärjessä