Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Mustaa kultaa

Makua riisiin
Makua riisiinMTV3/futureimagebank.com
Julkaistu 15.05.2006 12:07
(Päivitetty 31.05.2006 15:49)

Kikkoman on valmistanut soijakastikkeita Japanissa vuodesta 1630 lähtien. Kikkomanin soijasta on siis saatu nauttia jo 300 vuoden ajan. Nykyinen yritys perustettiin vuonna 1917.

  • Kikko: Kilpikonnan kilpi (japania)
  • Man: 10.000 (japania, kuvio logon keskellä)
  • Kikkoman: Monta pitkää vuotta hyvää onnea ja onnellisuutta.

Japanilaisen kansantarun mukaan kilpikonnat elävät 10.000 vuotta. Siksi niillä usein kuvataan pitkää ikää ja hyvinvointia.

Makua riisin

Itämaissa soijaa on käytetty jo 2500 vuotta sitten. Japaniin tumma mauste tuli buddhalaisuuden mukana. Täysin kasvipohjaisella soijalle saatiin riisiin makua, ja se sopi myös kasvissyöjille.

Nykyinen soijakastike on syntynyt 1500-luvulla. Alkuperäisessä soijassa ei käytetty nykyiseen tapaan vehnää.

Maailmanvalloitus

Hollantilaisten kauppiaiden mukana soijakastike rantautui Eurooppaan 1600-luvulla. Ranskassa Ludvig XIV:n hovikokki kutsui sitä mustaksi kullaksi.

1873 Kikkoman esiteltiin Wienin maailmannäyttelyssä, jossa se palkittiin kyvystään parantaa eri ruokalajien makua.

Nykyään Kikkoman soijakastike tuotetaan Euroopan markkinoille Sappemeerissa, Alankomaissa.

Lisää aiheesta:

Tiettyjä huoltohommia kotona ei kannata yrittää itse – "Voi pahimmillaan maksaa tuhansia euroja"Poista tämä reppu heti käytöstä!Lyömätön terveyspommi, jota kannattaa nyt syödä: "Muutama päivässä riittää"Älä hypi enää tällä hyppynarulla – Tukesilta varoitusKolme yllättävää faktaa koirien älykkyydestä – "Äärimmäisen vaikea nähdä koirasta"Sipuli kannattaakin pilkkoa näin – mullistavaa!
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 14:31
    Asuminen

    Tiettyjä huoltohommia kotona ei kannata yrittää itse – "Voi pahimmillaan maksaa tuhansia euroja"

  • 12:28
    Takaisinvedot

    Poista tämä reppu heti käytöstä!

  • 10:29
    Ruoka

    Lyömätön terveyspommi, jota kannattaa nyt syödä: "Muutama päivässä riittää"

  • 09:15
    Takaisinvedot

    Älä hypi enää tällä hyppynarulla – Tukesilta varoitus

  • 08:19
    Koirat

    Kolme yllättävää faktaa koirien älykkyydestä – "Äärimmäisen vaikea nähdä koirasta"