Muistatko? Kalle Palander lyttäsi urheilutähden harvinaisen tylysti Suomen televisiossa

Tulosruutu huhtikuussa 2004: Alppihiihtotähti Rainer Schönfelder narahti kielletystä aineesta – Kalle Palanderilta armotonta tekstiä 2:33
Tulosruutu huhtikuussa 2004: Alppihiihtotähti Rainer Schönfelder narahti kielletystä aineesta – Kalle Palanderilta armotonta tekstiä.

Alppihiihdon huipulla koettiin yllätysuutinen 20 vuotta sitten, kun itävaltalaistähti Rainer Schönfelder jäi kiinni kielletystä aineesta. Tulosruutu raportoi tuolloin aiheesta Kalle Palanderin erittäin happamien kommenttien kera. 

Värikkäistä tempauksistaan tunnettu Schönfelder antoi dopingainetta sisältäneen näytteen kansallisissa kisoissa maailmancup-kauden jälkeen maaliskuussa. Viisari värähti etilefriini-piristeestä, jolla voidaan peittää myös muiden aineiden käyttöä. 

Schönfelder oli voittanut pujottelun kokonais-maailmancupin kyseisellä kaudella vain 35 pisteen erolla ennen Suomen Kalle Palanderia, mutta näihin tuloksiin testituloksella ei ollut enää vaikutusta.  

– Tiedä sitten, että onko ollut kyseessä flunssalääke. Sehän voi olla, että on ollut jotain muutakin. Sairaalloinen juttu, Palander kommentoi MTV Urheilulle 16. huhtikuuta 2004.

Palander antoi kilpaveljensä suuntaan rajua raippaa, kun suomalaiselta kysyttiin Schönfelderin nauttimasta arvostuksesta tapauksen seurauksena. Kuuntele Palanderin kommentit yllä olevasta Tulosruudun jutusta.

Alppihiihdon dokumentoitu dopinghistoria on hiihtolajien keskinäisessä vertailussa hyvin ohut, joten Schönfelderin käry oli iso uutinen.  

Lopulta Schönfelder selvisi varoituksella, kun Itävallan hiihtoliitto uskoi hänen selityksensä. Pujottelutähden mukaan kielletty aine oli peräisin hänen käyttämästään flunssalääkkeestä. 

Seuraavalla kaudella Schönfelder oli pujottelucupin kakkonen ja saavutti MM-joukkuekisan hopean. Torinon olympialaisissa 2006 hän kahmi kaksi pronssia. 

Lue myös:

    Uusimmat