Mainos

MTV3 Uutiset siirtyy naispäätoimittajien kauteen

MTV3 Uutiset siirtyy suomalaisessa uutismediamaailmassa harvinaiseen asetelmaan, kun toimituksen johdosta vastaa 1.9. alkaen kolme naispäätoimittajaa.

Uutisten vastaavana päätoimittajana jatkaa Merja Ylä-Anttila, verkko- ja radiopäätoimittajana Anu Kuistiala, ja uutispäätoimittajana aloittaa Päivi Anttikoski. Uutispäätoimittajana aiemmin työskennellyt Heikki Piuhola siirtyy vuorotteluvapaalle. Kolmen naisen johto aikoo jatkaa työskentelyä hyväksi havaitulla, tinkimättömällä journalistisella linjalla.

MTV3 Uutiset saa päätoimittajikseen kolmen kovan naisen koplan 1.9. alkaen, kun aiemmin uutispäällikkönä työskennellyt Anttikoski siirtyy uutispäätoimittajaksi Ylä-Anttilan ja Kuistialan rinnalle. Uutistoimituksen johdon naisistuminen on herättänyt kauttaaltaan positiivisia reaktioita.

– Tämä muutos on otettu myönteisesti vastaan niin talossa kuin sen ulkopuolellakin. Suomalaisen uutismedian johtoporras on ollut ja on edelleen hyvin miehinen. Kolme naispäätoimittajaa on uutisen arvoinen asia, koska se on uutta ja yllättävää, Merja Ylä-Anttila pohtii.

Päätoimittajien sukupuoli ei kuitenkaan vaikuta lopputulokseen, itse uutisiin.

– Olemme journalisteja, emme erikseen naisjournalisteja. Sukupuolen korostaminen vaikkapa uutisten sisältövalinnoissa ei ole olennaista. Ammattitaito ja merkittävät sekä kiinnostavat uutiset syntyvät sukupuolesta riippumatta, Ylä-Anttila vakuuttaa.

Monien vahvuuksien esimiehet

Päätoimittajatrio vastaa eri tehtäväkentistä ja uskoo täydentävänsä erikoisosaamisellaan toinen toisiaan. Heidän taustaltaan löytyy muun muassa poliittista journalismia, kokemusta kansainvälisiltä uutiskentiltä ja videojournalismin tekemisestä.

– Meillä kaikilla on vahvat osaamisalueemme ja täydennämme hyvin toisiamme. Itse pidän kaikesta uudesta, verkko vaatii nopeutta ja nokkeluutta. Tykkään myös sparrata aiheita ja ideoita työtovereiden kanssa. Parhaat oivallukset syntyvät yhteistyönä, verkko- ja radiouutisista vastaava Anu Kuistiala luonnehtii.

– Minusta on ihanaa aloittaa työt tässä kokoonpanossa, jossa jokaisella on selkeät vahvuudet omalla sektorillaan. Merja on Anulle ja minulle vähän kuin "ison talon emäntä", jonka rinnalla työ sujuu ripeästi ja jolta kokeneempana saa aina tukea ja neuvoja, uutispäätoimittajana aloittava Päivi Anttikoski kertoo.

– Tässä toimituksessa on luja tahto tarjota parasta uutispalvelua ja asennetta sen lupauksen lunastamiseen. Ja usein asenne ratkaisee, Anttikoski jatkaa.

Päätoimittajat jatkavat työssään aiemmilla linjauksilla, eli laadukkaasta ja luotettavasta journalismista tinkimättä. Uutistoimituksen ammattitaito on huomattu, sillä MTV MEDIAn uutiset tavoittaa yli neljä miljoonaa suomalaista viikossa: TNS Gallupin viime vuonna tekemän tutkimuksen mukaan yli 80 % suomalaisista seuraa uutisia MTV MEDIAn välineistä (MTV3, MTV3.fi, Radio Nova) viikoittain.

Televisiossa uutisten ja sääohjelmien katselu on kahdessa vuodessa lisääntynyt yli 10 prosenttia, kun TV:n katselu kaikkiaan on lisääntynyt noin 2 %. Uutisten katselu on lisääntynyt kaikenikäisten suomalaisten keskuudessa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.