Mainos

MTV3 testasi: Kuvat nopeasti turvaan Facebookista

Yhdysvaltalainen kiintolevyvalmistaja Seagate on tuonut markkinoille uuden Backup Plus -kovalevyn.

Backup Plus on ulkoinen kovalevy, jolle käyttäjä voi tehdä varmuuskopiot valitsemistaan tiedostoista ja haluamallaan aikataululla.

Backup Plus -kovalevyn erikoisuus on siinä, että käyttäjä voi tehdä varmuuskopioita valokuvista, videoista ja muusta itselleen tärkeästä sisällöstä myös suoraan Facebook-, Flickr- ja YouTube-tiliensä kautta.

Hiljainen ja pirteän värinen muovilaatikko

Backup Plus -kovalevyä on saatavilla sekä taskukokoisina 500 GB-, 750 GB- ja 1 TB -kapasiteetin malleina että suurempina 1 TB- ja 4 TB-malleina. Kaikki mallit ovat sekä Windows- että Mac-yhteensopivia.

Testissämme oli 500 Gt:n tallennustilalla varustettu kovalevy. Laitteen mitat ovat 14,5 x 81,1 x 123,4 mm, ja painoa on 224 grammaa.

Seagate Backup Plus

Kehumme

Moitimme

Testilaitteemme kannen väri on pirteä sähkönsininen, ja laitteen pohja ja kyljet ovat valkoiset. Muita kannen värivaihtoehtoja ovat punainen, hopeanvärinen tai musta.

Kuoret ovat muovia, mikä antaa laitteesta hieman halvan vaikutelman.

Laite kytketään tietokoneeseen mukana toimitettavalla USB-johdolla. Kovalevyn ollessa käytössä kuuluu pientä hurinaa, ja kuoreen syttyy merkkivalo. Laite myös lämpenee aavistuksen verran ollessaan päällä.

Monipuolinen ja helppokäyttöinen ohjelmisto

Varmuuskopioinnin keskiössä on Seagaten Dashboard-sovellus, joka asennetaan koneelle kovalevyllä valmiina olevan asennustiedoston avulla.

Dashboard on erittäin helppokäyttöinen. Sen avulla tiedostojen varmuuskopiointi niin tietokoneelta kuin sosiaalisen median palveluista onnistuu yhdellä klikkauksella.

Dashboard koostuu kolmesta päävalikosta, jotka ovat: Protect, Share ja Save.

Protect-valikon kautta käyttäjä pystyy valitsemaan kattavasti, kopioidaanko tietokoneen kaikki tiedostot vai vain jotkut tietyt tiedostot.

Käyttäjä pääsee myös valitsemaan varmuuskopioidaanko tiedostot jatkuvasti, tietyin aikavälein vai kenties vain ainoastaan silloin, kun käyttäjä niin haluaa.

Share-valikon kautta voi helposti jakaa kuvia ja videoita Facebookiin, Flickr-palveluun ja YouTubeen. Jos haluat jakaa kuvan vaikkapa Flickr-tilillesi, niin Dashboardissa klikataan vain Flickr-valintaa, jonka jälkeen sovellus kysyy käyttäjätunnusta. Tämän jälkeen kuva ladataan palveluun.

Save-valikko toimii puolestaan toiseen suuntaan, eli sen kautta käyttäjä voi ladata tililtään nopeasti kuvat ja videot turvaan kovalevylle. Ladatut kuvat tallentuvat oletusarvoisesti kovalevyllä olevaan "My Online Documents" -kansioon.

Sosiaalisen median käyttäjälle juuri Save-valikko onkin hyvin käyttökelpoinen. Sen avulla eri käyttäjätileillä olevat kuvat saadaan varmuuskopioitua halutessa automaattisesti turvaan, jolloin kuvat eivät pääse katoamaan, vaikka koko sosiaalinen media palveluineen jostain kumman syystä kaatuisi.

Dashboardin helppokäyttöinen käyttöliittymä ansaitsee erityiskiitokset. Se tekee varmuuskopioiden ottamisesta tietokoneelta ja sosiaalisen median palveluista erittäin yksinkertaista.

Halutessa kaikki käyttäjän tiedostot kopioidaan automaattisesti kovalevylle, jolloin varmuuskopiot ovat aina ajan tasalla.

Seagate Backup Plus -kovalevyn 500 Gt:n malli maksaa noin 80 euroa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.