Mainos

MTV3:n lukijat Helsingin päätöksestä: Hyvä, kun terveyskeskusmaksut poistuvat

Helsingin kaupunginhallituksen poliittiset ryhmät ovat sopineet, että terveyskeskusmaksu poistuu helsinkiläisiltä ensi vuoden alussa.

MTV3 Uutisten Facebook-sivuilla päätös on herättänyt runsaasti kiinnostusta ja keskustelu aiheesta on ollut vilkasta.

Uutisten lukijat ovat pääosin tyytyväisiä kaupungin päätökseen, mutta myös toisenlaisia mielipiteitä löytyy.

Moni uskoo, että veronmaksajat löytävät edestään nämäkin maksut. Joku taas on sitä mieltä, että vihdoin verorahoille aletaan saada vastinetta.

"Juuri näin pitää tehdä. Hyvä Helsinki!"

"Veronmaksaja tämänkin lystin maksaa."

"Olenkin miettinyt että montako laskuttajaa jne palkataan tätä tekemään.Nyt vapauisi voimia ihan terveydenhoitoon ehkä?"

"Veronmaksajahan ne maksut on tähänkin saakka maksanut."

"Hieno juttu, toivottavasti yleistyy. Mehän maksetaan jo ilmaisesta terveydenhuollista vaikka kuinka paljon. Kyllä on hyvä aika, että näin vihdoin ja viimein saamme verorahoillemme ihan oikeaa vastinetta."

"Maksu ei voi olla kynnys"

Joidenkin keskusteluun osallistuneiden on vaikea uskoa, että terveyskeskusmaksu olisi kynnys hoitoon hakeutumiselle. Joku on taas sitä mieltä, että terveyskeskukset kuormittuvat, kun maksu poistetaan.

"Helsingissä terveyskeskusmaksu on tänä vuonna 13,80 euroa. Sitä peritään korkeintaan kolmesta käynnistä vuosittain eli maksimissaankaan tuo maksu ei nouse yli 41,40 euron vuodessa. On aidosti vaikea uskoa, että tuon kokoinen maksu kenellekään muodostaisi aidosti kynnystä hakeutua hoitoon. Varsinkin kun tiedämme, että kaikkein vähävaraisimpien ei tarvitse maksua itse maksaa."

"Taitaa tulla "mummoruuhka" terveyskeskuksiin!! Kaikella kunnioituksella."

"En usko tohon, että kuormittus terveyskeskus ilman maksua...mistä muualtakaan tavallinen kansalinen hakis apua kuin terveyskeskuksesta, ei sinne huvikseen kukaan mene."

"Maksuja pitäisi korottaa, hoitoa parantaa"

Jotkut ovat aidosti sitä mieltä, että maksuja pitäisi edelleenkin korottaa.

"Karmeaa. Ei terveyskeskuksista pidä tehdä mummojen keskustelukerhoja. Maksuja pitäisi korottaa ja vastaavasti parantaa hoitajien ja lääkäreiden työoloja ja palkkoja."

"Maksaisin mielummin vaikka 30-45 euroa ja saisin palvelua ja paikalle enemmän kuin yhden lääkärin hoitamaan sata potilasta.

(MTV3)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja