Mainos

MTV3 Lontoossa: Suomalaiset jännittivät ammuntakilpailua

Satu Mäkelä-Nummelan kilpailu trap-ammunnan finaalipaikasta ei suurta väkijoukkoa Lontoon suomalaiselle merimieskirkolle tuonut, mutta paikallaolijoilla riitti jännittämistä.

– Kyllä se finaaliin menee, kun sillä on se uusi asekin Italiasta hankittuna, miettii lohjalainen Antti Jokinen.

– Täytyy luottaa, että joku edes menestyy, lisää Juki Hokka.

Jokinen , Hokka ja ryhmä muita lohjalaismiehiä saapui Lontooseen kisamatkalle eilen. Piipahdettuaan olympiapuiston lähistöllä, he kuulivat merimieskirkon kisastudiosta.

– Tultiin tänne katsomaan vähän lähetystä ja etsimään lisää pääsylippuja netistä. Tiukassa tuntuvat liput olevan, kertoo Janne Tiirikainen.

Pettymys oli pienessä kisastudiossa suuri, kun Mäkelä-Nummela uusinnassa jäi finaalipaikan ulkopuolelle ja seitsemänneksi.

– Tää on ihan hirveetä. Mistä me nyt saadaan mitali, huudahti merimiespastori Teemu Hälli.

Paljon apua tarvitsevia

Merimieskirkolle on olympialaisten ajaksi viritettynä iso screeni, josta kisoja voi seurata. Myös sauna lämpiää normaalia useammin ja suomalaista grillimakkaraa on tarjolla.

– Kauhean vaikea oli arvioida, tuleeko tänne ketään. Aika hiljaista on ollut, mutta yleisurheilun alkaminen tuntuisi tuovan hieman lisää ihmisiä, Teemu Hälli kertoo.

Merimieskirkolla on kuitenkin riittänyt vipinää, vaikka tulijoita ei olekaan ollut tungokseen asti. Kaikki majoitustilat ovat nytkin täynnä, ja muutama vieraista on tarvinnut "aika paljon" apua.

– Osa vieraista tuli ilman lippuja ja majoitusta ja ilman kielitaitoa. Olemme sitten heille askarrelleet englanninkielisiä lappuja, joilla kaupungilla pitäisi pärjätä. Alussa ajattelimme, että jos tällaisia autettavia tulee paljon, meiltä loppuvat resurssit, Hälli nauraa.

Samalla hän ihailee rohkeutta lähteä maailmalle ilman sen suurempia suunnitelmia.

– Yhdellä herrallakaan ei ollut edes rahaa mukana. Olemme sitten hoitaneet hänen kanssaan raha-asioita Suomeen.

Mitali tulossa

Hälli on innokas urheilumies ja heti Mäkelä-Nummelan finaalipaikan jäätyä haaveeksi kirkko aloitti markkinointikampanjan Facebookissa ja Twitterissä uusien kilpailuiden markkinoimiseksi.

– Laita sinne huominen miesten 3000 metrin estejuoksu, Hälli huikkaa sosiaalikuraattori Hanna Lindholmille.

Lohjalaismiehet eivät usko enää merimieskirkon kisastudioon tulevansa, koska nähtävää muutaman päivän reissulla on paljon. Lippujakin porukalla on useaan urheilutapahtumaan. Suomalaisurheilijoihin miehet uskovat yhä.

– Kyllä mä luotan, että keihäästä tulee mitali, Janne Tiirikainen veikkaa.

– Miesten 50 kilometrin kävelyssä Jarkko Kinnunen ottaa jonkun mitalin. Väriä en osaa veikata, arvelee Antti Jokinen.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.