MTV Uutisten tiedot hallituksen illan neuvottelusta: Maatalouden kausityöntekijöille ei esitetä kiintiötä

LK 120221 sputnik koronarokote LIVE

MTV Uutisten tietojen mukaan maa- ja metsätalousministeriö esittää, että ulkomaisten kausityöntekijöiden määrällä ei olisi kiintiötä.

Hallituksen odotetaan linjaavan asiasta tänään kello 17 alkavissa neuvotteluissaan. MTV Uutisten tietojen mukaan esityksen mukaan terveysturvallisuudesta huolehdittaisiin niin, että kaikki maahantulevat työntekijät testattaisiin rajalla ja karanteenista voisi vapautua, jos myös 72 tunnin jälkeen otettava toinen testi on negatiivinen.

Ulkomaisten työntekijöiden haluttaisiin saapuvan maahan koordinoidusti tilauslennoilla.

Työterveyshuollon rokotuskustannuksia arvioidaan

Neuvotteluissa käsitellään myös esimerkiksi työterveyshuollolle koronarokotuksista maksettavia korvauksia. Hallitus selvittää kustannuksia laskelmien avulla.

Valtio maksaa itse rokotteet, mutta muita kustannuksia korvataan työterveyshuollolle. Arviot ovat liikkuneet viiden ja kymmenen euron välillä rokoteannosta kohden. Työmarkkinajärjestöt ovat ehdottaneet, että kustannukset korvataan täysimääräisinä toisin kuin esimerkiksi influenssarokotteiden kohdalla. 

Asian käsittelyn arvioidaan etenevän nopeasti, sillä suuria erimielisyyksiä asiasta ei ole. Rokottamisen etenemisen kannalta pullonkaulana on tällä hetkellä rokotteen arvioitua huonompi saatavuus.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja