MTV Uutiset Kaliforniassa: Äärimmäinen kuivuus ja maastopalot riivaavat – "Lapseni olivat vain 30 metrin päässä palon syttymispaikasta"

2:01
Kalifornian osavaltio kärsii tänä vuonna erittäin vakavasta kuivuudesta.

Yhdysvalloissa Kalifornian osavaltio kärsii tänä vuonna erittäin vakavasta kuivuudesta. Suurin osa osavaltiosta on äärimmäisen kuivuusluokituksen alla ja se huolestuttaa paikallisten lisäksi asiantuntijoita.

Kuivuus on jo näkynyt aikaistuneina maasto- ja metsäpaloina. Esimerkiksi toukokuussa ainakin tuhat ihmistä jouduttiin evakuoimaan maastopalojen vuoksi Pacific Palisades -nimisestä laaksosta noin kolmekymmentä kilometriä Los Angelesista.

Jessica Rogersin perhe oli yksi heistä.

– Olin todella huolissani, koska lapseni ja exäni olivat vain 30 metrin päässä palon syttymispaikasta. Minua huolestuttaa se, että asumme todellisella maastopalovaara-alueella ja maasto on nyt todella kuivaa. Se on pelottavaa, Rogers kertoo MTV Uutisille.

Rogers toimii puheenjohtajana Pacific Palisades Residents Association -järjestössä ja liekkien lyödessä, hän yritti pitää paikallisia ajantasalla palojen etenemisestä. Palo tuhosi noin 600 hehtaaria puolivuosisataa vanhaa metsää.

Scott Ferguson asuu toiselle puolella laaksoa ja toimii vapaaehtoisena paikallisten evakuointeja organisoivassa Topanga Coalition for Emergency Preparedness -järjestössä.

– Olin eturivin paikoilla, palo oli aivan takapihallani. Oli paljon savua ja liekkejä. Ei ole enää maastopalokautta, paloja on ympäri vuoden. Onneksi paikalliset ovat enemmän hereillä. Ihmiset ymmärtävät, että on tärkeä olla oma evakuointisuunnitelma. Ja kuten äskettäin Palisadesin palojen kohdalla, ihmiset ottivat ja lähtivät nopeasti, Ferguson kertoo.

Suurin osa Kalifornian osavaltiosta kärsiikin tänä vuonna äärimmäisestä kuivuudesta. Tilanne on huomattavasti pahempi esimerkiksi viime vuoden kevääseen verrattuna.

– Kuivuus pahenee koko ajan. Odotammekin valitettavasti tavallista aktiivisempaa maastopalokautta koko Kalifornian osavaltion alueella, Yhdysvaltain liittovaltion säätutkimusorganisaation tutkija Heath Hockenberry sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja