MTV Uutiset esittelee maailman sotilasmahtien kymmenen kärjen – ykkösmaan budjetti on aivan omaa luokkaansa!

Maailman suurimmat sotamahdit listattiin – MTV esittelee kärkikymmenikön 1:20

MTV Uutiset esittelee kymmenen maailman suurinta sotilasmahtia Global Firepowerin voimaindeksin mukaan.

Katso video: Tässä tulevat maailman kymmenen suurinta sotilasmahtia

Global Firepower julkaisee listaa, jossa valtiot laitetaan järjestykseen sotilaallisen voimansa perusteella. Listaus ottaa huomioon eri maiden sotilasmenoihin käytettävän budjetin, armeijan henkilöstön sekä esimerkiksi lentokone- ja laivastovahvuudet. 

Listausta on kuitenkin kritisoitu siitä, ettei se ota huomioon esimerkiksi valtioiden ydinasearsenaalia saati armeijan kaluston kuntoa.

Yhdysvallat jyrää, Suomi Pohjoismaiden heikoin

Uusimman listan kärjestä löytyy tuttuu tapaan Yhdysvallat, jonka maanpuolustusbudjetti on aivan omaa luokkaansa. Yhdysvaltojen budjetti on lähes neljätoistakertainen verrattuna esimerkiksi Venäjän armeijan vastaavaan.

Mielenkiintoista kuitenkin on, että Venäjän sotilasvahvuus on silti puolitoista miljoonaa henkilöä suurempi kuin Yhdysvalloilla. Venäjältä löytyy myös maailman suurin panssarivaunuvahvuus, johon kuuluu yli 20 000 tankkia.

Listalla kolmanneksi sijoittuva Kiina dominoi taas laivastollaan, ja sillä on lähes yhtä iso sotalaivasto kuin Venäjällä ja Yhdysvalloilla yhteensä.

Natoon kuuluvia maita kymmenen joukosta löytyy yhteensä viisi.

Pohjoismaista listalla parhaiten sijoittuu Ruotsi, jonka voimaindeksi on maailman 31. paras. Norja löytyy sijalta 36. Tanska sijalta 54. ja Suomi vasta sijalta 59. 

Lähde: Business Insider​​​​​​​

Lue myös:

    Uusimmat