MTV Ukrainassa: Sotahallinto varoittaa Kiovaan palaavia ihmisiä – "Pitää odottaa, kunnes olemme tarkastaneet paikat sabotöörien varalta"

MTV Ukrainassa: Kiovaan palaavia varoitettu –"Pitää odottaa, kunnes olemme tarkastaneet paikat sabotöörien varalta" 2:16
Katso Niko Nurmisen raportti Kiovasta!

Toimittajamme Niko Nurminen raportoi paikan päältä Ukrainasta. Katso pääkuvan videolta raportti Kiovasta. 

Ihmisiä on alkanut palata Ukrainassa myös pääkaupunkiin Kiovaan.

Myös monet liikeyritykset, ravintolat ja pankit avaavat oviaan sen jälkeen, kun Ukrainan armeija on  onnistunut työntämään venäläisten aiheuttaman välittömän vaaran kauemmaksi.

– Jonkinlaista toivoa antaa se, että Kiova nousee ja alkaa elää uudelleen. Keräämme sirpaleet ja alamme elää, sanoo kiovalainen Viktoria Kalashnyk.

 – Tälläkin hetkellä ajattelemme kuitenkin sotaa koko ajan. Olemme olleet koko sodan ajan Kiovassa pienen lapsen kanssa. Metroasemalla olemme oikeastaan eläneet yhdessä suuressa perheessä yli kuukauden, Anastasia Ahtyrskaya sanoo.

– Tietysti nyt tämä avautuminen ilahduttaa ja nostattaa vähän tunnelmaa, mutta kyllähän päässä pyörii se, ettei sota ole vielä loppunut, hän jatkaa.

– Jotkin ruokavarastot on tuhottu ja sen vuoksi meillä on joidenkin raaka-aineiden kanssa ongelmia. Paikallinen tuotanto maan sisällä toimii sen sijaan hyvin, ravintoloitsija Evhen Holod.

Sotahallinto hillitsee ihmisten puolustusten laskemista pääkaupungissakaan, ja reitti metroasemanien väestönsuojiin on syytä pitää mielessä.

– Pääkaupunkiin on liian aikaista palata takaisin. Ihmisten pitää odottaa siihen saakka, kun olemme tarkastaneet paikat sabotöörien varalta. On liian aikaista rentoutua millään tavalla, sanoo eversti Oleksandr Motuzyanyk Ukrainan puolustusministeriöstä.

Lue myös:

    Uusimmat