MTV:n vaalikone: Turvapaikkahakemusten käsittely EU:n ulkopuolella jakaa ehdokkaat kahteen leiriin

Turvapaikkahakemusten käsittely EU:n ulkopuolella jakaa eurovaaliehdokkaiden mielipiteet kahtia 2:04
VIDEO: Näin kysymys turvapaikkahakemusten käsittelystä jakaa eurovaalien ehdokkaita

Pelkästään alkuvuoden aikana Eurooppaan on saapunut Välimeren yli heppoisilla veneillä lähes 60 000 pakolaista ja siirtolaista.

Viime vuosina tulijoita on ollut YK:n pakolaisjärjestö UNHCR:n tilastojen mukaan sadasta tuhannesta kolmeensataan tuhanteen vuodessa, poikkeuksena vuosi 2015, jolloin tulijoita oli yli miljoona.  

MTV Uutisten europarlamenttivaalikoneen perusteella suopeimmin tulijoihin suhtautuu vasemmistoliiton ja vihreiden eu-vaaliehdokkaat.

Lähi-idästä ja Afrikasta tuleva siirtolaisuus koetaan uhaksi Euroopan unionille erityisesti perussuomalaisten ja liike Nytin eu-vaaliehdokkaiden keskuudessa. 

– Me ollaan jo nähty, että hallitsematon järjestetty maahanmuutto tuo mukanaan rikollisuutta ja monenlaisia lieveilmiöitä ja ongelmia, perussuomalaisten eurovaaliehdokas Sara Seppänen perustelee.  

2805 Siirtolaisuus Lähi-idästä ja Afrikasta on uhka Euroopan unionille vaalikone eurovaalit

Pitäisikö turvapaikan hakeminen siirtää EU:n ulkopuolelle?

Suomen hallitus haluaa edistää EU:ssa turvapaikkaprosessin siirtämistä EU:n ulkopuolisiin maihin. 

2805 Turvapaikkahakemusten käsittely pitäisi siirtää turvalliseen kolmanteen maahan EUn ulkopuolelle

Siirto jakaa eu-vaaliehdokkaiden näkemyksiä lähes identtisesti sen mukaan, kuinka suurena uhkana ehdokkaat pitävät siirtolaisia Euroopan unionille. 

– Jos ajatellaan, että EU ulkoistaa omia vastuitaan, lähettää ihmisiä muualle, niin meillä ei toteudu ihmisten henkilökohtainen oikeus hakea turvapaikkaa, vihreiden eurovaaliehdokas Maria Ohisalo perustelee. 

– Olisi parempi, että valikoitaisiin ihmiset lähtökohtaisesti siellä, eikä niin, että he lähtevät huonoilla laivoilla merimatkalle tai Venäjän kautta, jossa heitä hyväksikäytetään ja värvätään vaikka Ukrainan sotaan, kokoomuksen eurovaaliehdokas Pekka Toveri sanoo MTV Uutisten haastattelussa. 

MTV Uutisten viiden suurimman puolueen puheenjohtajatentti keskiviikkona 29.5. klo 20-21 MTV3-kanavalla ja MTV Katsomossa. 

 

Löydä ehdokkaasi MTV:n Eurovaalikoneesta tästä.

Lue kaikki uutiset eurovaaleista tästä.

 

Lue myös:

    Uusimmat